10 dingen om te doen met je eerste kind voor je tweede er is

Wanneer je zwanger bent van een tweede is het belangrijk dat je je eerste kind niet te weinig aandacht geeft. Je bent druk bezig met de voorbereidingen op de komst van je tweede spruit en misschien vergeet je nog die paar leuke dingen te doen met je eerste kind. Ik heb een lijstje gemaakt met 10 dingen die heel goed én leuk zijn om nog even te doen met je kleine voor hij of zij de grote broer of zus wordt. Have fun!

#1. Maak veel foto’s
Je denkt misschien dat je al 8 fotoboeken vol hebt staan met foto’s van je kind, maar maak er gewoon nog een paar fotoboeken bij. Je kind groeit zo snel. Zorg ervoor dat je dit allemaal vastlegt. Toen mijn tweede kind werd geboren had ik daar bijna geen tijd meer voor.

#2. Ga op uitstapjes
Dit gaat na de geboorte van nummer 2 waarschijnlijk een lange tijd niet gebeuren, dus neem het ervan. Ga een dagje naar de dierentuin, het zwembad of de speeltuin en geniet ervan samen.

#3. Vul het babyboek in
Nu heb je de tijd nog om de foto’s, eerste woordjes en eerste cadeautjes in een boek te plakken of te schrijven. Wanneer je met twee kinderen zit is dat werk dubbelop en zal je er de tijd niet voor nemen.

#4. Koop nieuwe kleren
De kast van je kleine hangt nu waarschijnlijk vol met kleding die hij of zij nog past, maar over een tijdje niet meer. Bij mij leek het zelfs alsof mijn kind met zomerkleding rondliep, omdat hij er gewoon was uitgegroeid. 😉 Koop vooraf alvast kleding in verschillende grotere maten, zodat je daar geen zorgen over hebt.

#5. Organiseer een moeder/kind dag
Plan een hele dag in, vol met leuke dingen samen met je kind.Een hele dag een-op-een genieten van elkaar nu het nog kan. Heerlijk!

#6. Ruim samen op
Binnenkort krijg je weer héél veel nieuw speelgoed voor baby nummer 2. Kijk samen met je kind wat er weg kan en wat niet. Mijn zoon wilde niets weggooien en alles beneden op de vloer verspreid laten liggen. Ik wist dat hij er niet meer mee ging spelen, dus heb ik het gewoon weggegooid of weggeven. Hij had het niet eens door. 😉

#7. Leer je kind zelfstandig worden
Draagt je kleine nog een pamper of een speen? Probeer hem of haar van die gewoontes af te helpen in de loop van de tijd. Wanneer je tweede er is zul je het na een tijdje te zwaar krijgen met het dubbele werk aan luiers verschonen. Leer dit dus af.

#8. Laat je kind wennen aan zorgverleners
Bereid je kinderen voor op de tijd dat je net bevallen bent. Er zullen 1 of meerdere zorgverleners dagelijks bij je over de vloer komen. Het zou fijn zijn als je kleine niet bang is en niet alleen maar om jouw hulp vraagt.

#9. Praat over de nieuwe baby
Waarschijnlijk komt dit onderwerp vaak aan bod en dat is een goed teken. Leer je eerste kind hoe geweldig het is dat hij/zij grote broer of zus wordt en vertel wat ze later allemaal samen kunnen doen.

#10. Geniet van de stemmingswisselingen
Sommige kinderen kunnen een beetje teleurgesteld of zelfs boos reageren bij de komst van een nieuwe baby. Trek je hier niets van aan en vraag juist waarom je kind hier niet blij mee is. In de loop van de tijd draaien alle kinderen toch wel blij en zullen ze hun nieuwe broertje of zusje niet meer los willen laten.

Realiseer je dat het uiteindelijk allemaal goed komt en jullie heerlijk samen zullen genieten met z’n allen. <3

(Bron: Romper)

Lees ook: ‘Avonturen met een luchtje en je kind leren zindelijk te worden’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht