10 dingen die je never nooit had gedaan voordat je kinderen had

Als je moeder bent (of vader), dan weet je; er is een tijdperk voor kinderen en het tijdperk na kinderen. Het is een soort Voor Christus en Na Christus in de jaartelling der kinderen, heel belangrijk. Voordat je zelf kinderen had, trok je een grimas als je andere ouders dingen zag doen waar je je niets bij kon voorstellen en zwoer bij jezelf, iieewwww, never nooit ga ik dat doen! Op de een of andere manier zijn bij dergelijke acties altijd lichaamssappen van het een of het ander bij betrokken. Erg smerig. Bij mij gingen bepaalde ouderacties zelfs gepaard met een onderdrukte kokhals. Totdat je dan zelf moeder wordt en met de neus op de feiten wordt gedrukt. Ik doe die dingen never nooit niet dus mooi wel

#1. Met je neus een duik nemen tussen poepbillen
Een van de smerigste dingen waar ik me niets bij kon voorstellen. Dat ruik je toch ook zonder die duik? Blijkbaar niet goed genoeg. Regelmatig druk ik mijn neus tegen de luier van mijn kinderen om olfactorisch waar te nemen of er is gepoept. 5 jaar geleden trok ik een vies gezicht zodra ik zag hoe een vader of moeder aan een poepbroek rook. Nu doe ik het helaas zonder overdrijven meerdere keren per dag.

Lees ook

#2. Flink lurken aan de fles
Nee, dan heb ik het niet over een wijnfles, al is die soms broodnodig met loslopende kinderen die van alles willen of moeten… Lurken aan de melkfles om te kijken of het niet is verstopt of de melk niet te heet is. Iewwww, ik vind het écht ontzettend vies, maar toch doe ik het. Wat je wel niet overhebt voor je kroost.

#3. En daar ligt er weer eens eten op de grond
Ach ja. Het zal eens niet zo zijn. Dat is geen probleem meer. Sinds we kinderen hebben, eten ze regelmatig van de vloer. Die motoriek laat in het begin (wat zeg ik, de eerste jaren) nog flink wat te wensen over en is het niet een motorisch foutje, dan is het wel de baldadigheid die er uitkomt. Hoe vaak we hier niet hebben gezegd ‘Je mag geen spaghetti in de gordijnen gooien’…

#4. Met spuug je kind nog even snel schoonmaken
Zie je het al voor je?! Even je vingers bekwijlen om zo het snoetje van je kind schoon te maken. Nee, blijf nog maar even zitten. Mama ziet nog wat op je gezicht. Beetje spuug erop en schoon.  Ooo, het is appelmoes. Lekker! Is óók handig zo’n spuugklodder om warrige haardosjes in bedwang te houden 😉

#5. Je kind in (Spider-Man) pyjama naar school sturen
Hoezo wil je kind geen gewone kleren aan? Nee, dat is een pyjama, dat doe je aan als je naar bed gaat… Oefffff deze uitleg is een missie gedoemd om te mislukken! Zie foto ?

#6. Kots opvangen met je blote handen
Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik deze klus het liefst aan manlief overlaat, maar ik heb er zelf ook al een paar keer aan moeten geloven. Het gaat automatisch. Liever in je hand, dan op de muur!

#7. Oeps… je eten glijdt zo uit je mondje!
Daar doen we niet moeilijk over inmiddels. Alles weer bij elkaar schrapen en hup, een nieuwe poging. Half kwijlend eindigt de helft weer op wang, neus, hand en slab. Geen probleem kind. Schraap, schraap, en mondje open…!

#8. Snotneuzen schoonmaken zonder zakdoek
Zodra die -R in de maand is, begint het gesnotter hier in huis. Vroeger nooit last van en nu..! Weet je wel hoe váák er een -R in de maand zit?! VAAK!!! En dan komt het wel eens voor dat je snotneuzen schoonmaakt met je vingers i.p.v. een zakdoek. En afveegt aan je broek. Ook dat nog ja… get used to it.

#9. Ehm, er zitten vieze vlekken op je shirt
Hoe moeilijk kan het zijn om een wasje te draaien? Nou, niet. De kunst is om ná het wassen je kleding langer dan 10 minuten  schoon te houden. Probeer maar eens met schone kleding niet in contact te komen met vieze kinderhandjes, plakkerige snoetjes of melk opgevende baby’s… Het zal die frisse waslucht zijn die een enorme aantrekkingskracht heeft op je kroost. Hier in huis is het mission impossible!

#10. Schuifspeldjes doe je niet alleen maar in haar
Schuifspeldjes, super handig om je haren een bepaalde draai te geven, maar óók makkelijk om snotneuzen en vieze oren schoon te maken. Jaja, daar heb je wattenstaafjes voor. Dat weet ik. Maar met de achterkant van je schuifspeldje kun je met nét dat beetje meer precisie (en jahaaa, voorzichtig aan!) de snotjes en oorsmeer die gigantische proporties kunnen aannemen, vakkundig verwijderen. Daarna afvegen en weer vrolijk in je haar.

Lees ook: 21 gedachten die door je hoofd gaan als je kind ziek is.

 

 

Melek Dogan

Melek is getrouwd met Wouter. Met hun dochter Kardelen van 3,5 en zoons Orman van 2,5 en Ender van een half jaar is het een drukke boel in huis. Melek is naast moeder óók docent Nederlands en heeft haar eigen huiskamerrestaurant en cateringbedrijf De Groene Smulpaap in Landsmeer. Als ze niet druk aan het moederen is binnen haar jonge gezin, moestuiniert ze graag in haar biologische tuin, blogt ze, heeft ze een klusproject met Manlief of een theatraal feestje met haar vriendinnen.

Leave a comment (1)