10 opvallende koninklijke babytradities

Na weken van speculaties, kwam vorige week maandag eindelijk de bevestiging: prins Harry gaat trouwen met Megan Markle! We kunnen ons dus gaan opmaken voor een nieuw royal wedding en wie weet, in de toekomst zelfs wel een nieuwe royal baby. Een reden voor ons, om eens in de
babytradities van het Engelse koningshuis te duiken. Wist jij van het bestaan van deze babytradities af?

#1. Een thuisbevalling was ‘de standaard’
Decennia lang bevielen leden van het koningshuis thuis. Koningin Elizabeth II werd geboren in een privégezinswoning in Londen en ze is bevallen van haar zoons Charles, Andrew en Edward in Buckingham Palace. Haar dochter, prinses Anne, werd op een ander koninklijk landgoed geboren, het Clarence House.

Lees ook

#2. Prinses Diana zorgde voor een nieuwe ‘bevallingstraditie’
Prinses Diana was de eerste prinses die in het ziekenhuis is bevallen. Zowel prins William als prins Harry zijn geboren in het St. Mary’s Hospital in Londen. Kate Middelton is hier ook bevallen van prins George en prinses Charlotte.

#3. Een getuige was vroeger verplicht in de verloskamer
De eeuwenoude traditie vereiste dat iemand aanwezig was om te bevestigen dat er een koninklijke geboorte plaatsvond. Deze gewoonte eindigde met de geboorte van prins Charles in 1948.

#4. Tot de geboorte van prins Charles waren vaders niet toegestaan in de verloskamer
Eeuwenlang stond de geboorte van een kind bekend als een geheel vrouwelijke gebeurtenis. De mannen moesten buiten de verloskamer blijven.

#5. Het geslacht van de baby wordt niet bekend gemaakt voordat de baby er is
Zelfs prins William en Kate hebben deze traditie nog niet doorbroken. Er gaan geruchten dat ze het geslacht van prins George zelf niet eens wisten.

#6. Koninklijke baby’s’ hebben drie tot vier voornamen
De volledige naam van prins George is George Alexander Lewis en de volledige naam van prinses Charlotte is Charlotte Elizabeth Diana. De volledige naam van prins William is William Arthur Philip Louis.

#7. De koningin moet als eerst op de hoogte zijn van de geboorte, voordat een officiële aankondiging wordt gedaan
Het protocol bij de geboorte van prins George ging als volgt: prins William belde zijn oma via een gecodeerde telefoon om haar te vertellen dat prins George was geboren.

#8. Er is een aangewezen koninklijke gynaecoloog die de koninklijke geboortes uitvoert
Zijn naam is Marcus Setchell en hij stelde zelfs zijn pensionering uit om de bevalling van George te leiden. In het verleden begeleidde hij ook bij de geboorten van  prins William en prins Harry.

#9. Koninklijke baby’s hebben meestal rond de zes (!) peetouders
Prins George heeft er zeven en prinses Charlotte heeft er vijf.

#10. Maar familieleden worden niet gekozen voor de rol
En zeker niet de directe familie (Sorry, prins Harry).

Lees ook: ‘Opvoedtips van koning Willem-Alexander’ 

(Bron: www.MSN.com) 

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht