10 redenen waarom ik jaloers ben op mannen

Gisteren moest ik, letterlijk, met de benen wijd bij de dokter. Na maandenlang twijfelen kwam hij er toch weer, de spiraal. Op dat moment was ik echt even zó jaloers op mijn vriend …

Nadat ik schuifelend richting huis ben gegaan, lig ik kermend van de krampen op de bank (óh ja, zo voelen weeën, bijna vergeten) en besef ik mij (jemig even serieus!) wij vrouwen hebben het echt een stuk minder makkelijk dan mannen soms. Een paar voorbeelden waarom ik jaloers ben op de mannen:

Lees ook

#1. Niet ongesteld zijn / zwanger zijn / moeten bevallen Natuurlijk ook heel bijzonder dat we dat wél mogen ervaren, maar lichamelijk toch niet altijd even leuk!

#2. Geen anticonceptiemiddelen Niet bol hoeven te staan van hormonen of met je benen gespreid hoeven, heaven!

#3. Overal en altijd kunnen plassen En vaak ook nog eens zonder in de rij te hoeven staan.

#4. Niet honderd uur per jaar kwijt zijn aan scheren Oké, wel voor de baard, maar geen oksels/benen/armen/bikinilijn. Dat lijkt me wel wat hoor!

#5. Geen uren in de steigers hoeven ’s ochtends Even douchen, beetje spul in het haar en voila ready to go!

#6. In luchtige langs bouwvakkers kunnen lopen zónder opmerkingen De rust, de stilte.

#7. Geen drama Mannelijke vriendschappen zijn zóveel makkelijker, waarom hebben wij vrouwen toch zo snel drama?

#8. Minder werken voor je kids: chapeau! Nee voor ons vrouwen is dat vanzelfsprekend want ‘je krijgt toch geen kinderen om ze vervolgens bij de opvang af te leveren’ of je krijgt een schuin oog WANT je belemmert je eigen carrière. Het is ook nooit goed.

#9. Op vakantie? Eén koffer is voldoende Twee outfitjes, twee onderbroeken, één paar schoenen. No stress.

#10. Grijs haar en rimpels? Verbeteren je uitstraling Terwijl wij als oude heksen worden weggezet in een kast.

Oh zo kan ik nog wel even doorgaan, begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij om vrouw te zijn en het heeft ook absoluut zijn voordelen. Maar als ik dan weer eens met mijn benen gespreid lig … tsja, dan dus even niet.

Magali Schouten

Online editor bij WIJ à la Mama, megatrotse mama van Lukas (18 mnd) samen met papa Tim. Foodlover, kattenvrouwtje en creatieveling wonend in Amsterdam.

Reageer op dit bericht