10x de meest awkward borstvoedingsmomenten

Borstvoeding is mooi en het is fantastisch als je het kunt geven. Toch brengt het ook zo z’n gênante momenten met zich mee.

#1. Je baby wordt geboren en in één klap zijn je borsten een gebruiksvoorwerp waar iedereen zonder te vragen aanzit. Al dan niet goed bedoeld.

Lees ook

#2. ’s Nachts met je suffe hoofd je baby aanleggen om in de ochtend onder de douche een mega-zuigzoen naast je tepel te ontdekken. Nog geen expert, dus …

#3. Je borst blijkt een doeltreffend melkpistool op het moment dat je baby kort na het aanleggen weer loslaat. Piew, piew!

#4. De met bloed, zweet en tranen gekolfde melk omstoten. Neeeeeeeeeee …

#5. Een ‘icepack’ aangereikt krijgen van manlief wat achteraf jouw ingevroren borstvoeding blijkt te zijn. Je kan wel raden waar die ‘icepack’ heeft gezeten op de derde dag na de bevalling.

#6. Kraamvisite die het wel interessant vindt en ongegeneerd eerste rang gaat zitten. Zeer ongemakkelijk mensen. Niet voor niets doen de meeste moeders zo discreet mogelijk.

#7. Vertederd naar hem kijken, glimlachen en: ‘au! Niet bijten!’ Ja in je tepel!

#8. De voorverwarmde oven openen om het gerecht erin te schuiven en oog in oog staan met de GESMOLTEN attributen van je borstkolf. Ik doe werkelijk níets liever dan de oven schoonmaken op een vrijdagavond, dus dat scheelt.

#9 Begrijpelijk reageren op een nieuwbakken moeder die vóór een voeding even kolft zodat de baby zich niet verslikt en ik niet hoef te zeggen: ‘ach ja dat voorvocht ook!’. Voor MELK Ellen, MELK!

#10 Doorlekken, doorlekken en doorlekken. Waar je ook bent. Als hij huilt, maar ook als een andere baby huilt. Nat tot aan je navel. Oladiejee!

Ellen Jansen

Ellen (34) is moeder van Eva (3) en Saar (1) en oprichter van 13ineendozijnmama.nl. Daarnaast werkt ze in het onderwijs.

Leave a comment (10)