10x de meest gestelde vragen die kinderen aan ouders stellen

Wist je dat één op de drie kinderen minstens 100 vragen per dag stelt aan zijn of haar moeder? Met soms wel uitschieters naar 200 vragen op een dag, zo blijkt uit onderzoek. Op Facebook vroegen we jullie: welke vraag krijg jij het meest te horen van je kind? Je vindt ze hieronder. Welke vraag hoor jij het meest?

#1. Waar is mama?
“Zoonlief vraagt op dit moment alleen maar: “Mama, waar ben je?” Dit vraagt hij ook als ik naast hem sta …”

Lees ook

#2. Wat gaan we eten?
“Mama, wat gaan we eten?” Mijn antwoord elke dag: “Geen idee, papa kookt.”

#3. Kunnen vogels ook eten?
“Mijn kind zit in een fase dat ze alleen maar vragen stelt die beginnen met de woorden ‘kunnen’ of ‘hebben’. Bijvoorbeeld: “Kunnen vogels ook eten? of “Hebben vogels een bed?”

#4. Wat doe je?
“Mama, wat doooeeee je?” Mama kan ook vervangen worden door papa, opa of oma. De he-le dag. En ook “wat doe je nu?” en “wat doe je hier?”

#5. Wie? Wat? Waar?
“Elke dag krijg ik deze vragen: “Wat voor dag is het vandaag? Wat gaan we eten? Waar gaan we naar toe? Is het al middag? Is het al avond? Is er iemand jarig vandaag?”

#6. Waarom? 
“Waarom?” En dat in alle vormen. “Waarom is dat een auto? Waarom gaan we daarheen? Waarom doe je dat? Waarom schijnt de zon?” En ga zo maar door …”

#7. Mag ik eten?
“Mamaaaa mag ik eten?” En natuurlijk net als mama twee minuten zit.”

#8. Mam?
“Het enige wat ik te horen krijg is: “Mam? Mam ? Mam? Mam?” En dat dan 100 keer per dag.”

#9. Hoe komt dat?
“Mijn dochter vraagt alleen maar: “Hoe komt dat?” En dit zo’n 100 keer per dag.”

#10. Hoe laat is het?
Hoe laat is het?” Of “hoe lang duurt dat nog?” En dan paar minuten later weer … en weer …”

TIP! Wil je kans maken op een reischeque van € 1250 of andere mooie prijzen? Geef je kind nu op voor de Bofkontje van het jaar verkiezing.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht