10x dit vertelt niemand over je lichaam na de bevalling

Wanneer je net bent bevallen leven jij en je partner op een wolk en denk je dat het plaatje perfect is. Al snel merk je wat dingen op, die niemand je van tevoren vertelde. Je buik wil maar niet krimpen en je bent ontzettend emotioneel. Dit is natuurlijk geen wereldramp en zal vanzelf bijtrekken, maar het kan toch even vervelend zijn. Wij hebben een lijstje gemaakt met 10 struggles die je vooraf niet wist.

#1. Zware ongesteldheid
Na de bevalling kun je hevig ongesteld worden en het kan wel zo’n zes weken duren. Doordat je geen tampons mag dragen (i.v.m. baarmoeder die moet helen), krijg je ook pampers om. Het lijkt misschien wat eng en raar, maar het is normaal.

#2. Een puinhoop daar beneden
Het is misschien wel gehecht, wat uitgerekt en het zal er niet zo uitzien als normaal. Er zijn zitbaden of opblaasbanden waar je op kan zitten, maar er is geen perfect middel gevonden om dit probleem op te lossen.

#3. Je bent nog steeds dik
Veel vrouwen hebben de gedachten dat zij na de bevalling meteen weer op hun streefgewicht zullen zijn. Dit is helaas bij niemand het geval. Je zult voor deze periode ook weer kleding moeten halen en die buik zal nog wel een tijdje in de weg zitten.

#4. Je bent emotioneel 
Je zult emotioneel kunnen zijn, omdat je heel blij bent, om het slaaptekort, of omdat je misschien een foutje hebt gemaakt en je je daarvoor schaamt. Niet iedere vrouw maakt dit mee na de bevalling, maar veel vrouwen wel.

#5. Je haar valt uit
Dit is een van de hormonale bijwerkingen die kunnen optreden na de bevalling. Tijdens de zwangerschap had je misschien een mooi bos haar, maar dit valt later weer uit. Schrik daar dus niet van.

#6. Borstvoeden kan moeilijk zijn
Voor de één gaat borstvoeding geven wat makkelijker als voor de ander en soms lukt het ook niet. Dat is helemaal niet erg.

#7. Je kunt boos worden op je partner
Dit zijn wederom hormonen. Je zult chagrijnig zijn, omdat jij steeds uit bed moet voor de voeding en om de baby in slaap te krijgen. Dit gaat vanzelf over, houd daar rekening mee.

#8. Last van opvliegers
Hormonen … Je kunt er niks aan doen dat het opeens lijkt alsof je een marathon hebt gerend en helemaal bezweet bent. Gedurende de dag zul je last krijgen van opvliegers, waar je niets tegen kunt doen.

#9. Last van borsten
Als je het borstvoeden een keer overslaat, zul je dit meteen merken. Je borsten zullen harder en misschien groter aanvoelen, omdat de voeding een keer is overgeslagen.

#10. Naar de wc gaan
Je zult het misschien heel eng vinden om voor de eerste keer te poepen, nadat je bent bevallen. Dat snappen wij volkomen, maar iedereen heeft hier last van. Via welke uitweg je baby ook is gekomen, het geeft een raar gevoel en je bent bang dat het pijn doet en er iets uitkomt wat je misschien niet verwacht.

(Bron: Pregnant Chicken)

Lees ook: ‘Say what?! Zó verandert je lichaam na het krijgen van een kind’

 

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (1)