10x hier snap jij helemaal niets van (maar volgens jouw kind is dit héél logisch)

Er zijn dingen die je pas begrijpt als je volwassen bent, maar er zijn ook dingen die je alleen snapt als je leeftijd in jaren kleiner is dan de maat van je luier. Hieronder vind je er een paar. Let goed op, ze zijn van levensbelang.

#1. Poep is leuker dan speelklei en mooier dan muurverf. En het handige is dat je het kunt produceren waar en wanneer je maar wil, zo heb je het altijd bij je. Bijvoorbeeld als je in bed zit en naar die saaie witte muur naast je kijkt.

Lees ook

#2. Drinken smaakt anders uit een groene beker dan uit een rode. Echt, probeer maar.

#3. Als je een pannenkoek krijgt, terwijl je eigenlijk een pannenkoek wilt, is dat frustrerend en een gegronde reden voor een gigantische huilbui. Met bijbehorende krijs-en-stamp-op-de-vloer-aanval.

#4. Hetzelfde geldt wanneer je eigenlijk een blauwe trui met witte strepen aan wilt, maar je wordt gedwongen een witte trui met blauwe strepen te dragen, onvergeeflijk.

#5. Sokken met teenslippers kunnen best, je moet alleen wat doorduwen. Luchtig, maar niet te koud. De perfecte combi voor zomer en winter.

#6. Weekenden zijn er om vroeg op te staan, dan kun je als eerste in de speeltuin zijn. In het donker. Logisch toch?

#7. Als je buik vol zit en er geen broccoli meer bij past, betekent dat niet dat er geen plaats meer is voor een toetje. Toetjes passen altijd.

#8. Hoe vaak je moeder je bed ook draait of anders opmaakt, je bed staat altijd verkeerd om. Je hoofd hoort aan het voeteneind. Peuter-basiskennis.

#9. Worst met yoghurt is lekker. Worst met drop ook. En met zand. Worst is áltijd lekker.

#10. Sleutels en afstandsbedieningen horen in de prullenbak. Of in de koelkast. Maar zeker niet op tafel of in de kast. Dat is toch algemeen bekend?

En last but not least, chips in een bakje smaakt niet hetzelfde als chips uit een zakje. Zakjes wil je, en zakjes zul je krijgen. En anders ga je gillen alsof je leven ervan af hangt, want dat is natuurlijk ook zo.

Deze blog is eerder verschenen op WIJ à la Mama.

Lees meer briljante kinderlogica!

 

Rianne Zeyrek

Mama van Amber (13), Dilay (8), Ferhat (4), Miran (2), Baran (1) en getrouwd met Serkan. Samen met haar man runt ze een pizzeria. Ze is net iets chaotischer, trager, slordiger dan de gemiddelde mama en er valt dan ook altijd iets te beleven in haar drukke, maar gezellige gezin.

Leave a comment (11)