10x waarom je gewoon héél veel van je kids houdt

Baby’s huilen en houden je wakker, peuters hebben driftbuien en lijken niet voor rede vatbaar, kleuters vragen de hele dag “waarom” en pubers zijn niet vooruit te branden. Toch houd je van ze, omdat:

#1. Je nog even kan gluren voor het slapen gaan. Ergens verstopt onder een stapel knuffels ligt dan een verfomfaaid kind met beer in de armen. Het liefst wil je erbij kruipen.

Lees ook

#2. Ze zo heerlijk in hun eigen spel kunnen opgaan, waar dan ook; in bad, bed of gewoon in de kamer.

#3. Ze heel blij worden van de combinatie zand en water: modder!

#4. Ze zomaar uit het niets een knuffel komen geven en dan in eigen bewoording brabbelen dat ze van je houden.

#5. Je heerlijk samen ongegeneerd kan dansen en meezingen op K3. Ook met de gordijnen open.

#6. Kinderen verfrissend eerlijk kunnen zijn. Ja, ook als je een extra vetrolletje hebt.

#7. Ze altijd te porren zijn voor een stoeipartij.  Hoezo abonnement sportschool? Het is een complete work-out; achter elkaar aanrennen, ‘kieteldood’ en een kussengevecht.

#8. Ze zo blij kunnen kijken als ze vol trots komen laten zien dat ze twee verschillende schoenen aan hebben getrokken, het nette jasje (dat je graag zo had willen houden) achterstevoren binnenstebuiten aan hebben en de hondenriem als sjaal hebben gebruikt.

#9. Ze je vaak helpen herinneren dat het leven niet altijd serieus hoeft te zijn. Dus leef je uit in de ballenbak of trampoline. Bouw die blokkentoren en gooi deze dan samen om!

#10. Je nog even aan dit lijstje denkt voor je ze weer achter het behang wil plakken.

Deze blog is eerder verschenen op WIJ à la Mama.

Tessa Khonraad- Weggemans

Tessa is moeder van Sara (2) en Iris (5 maanden) en getrouwd met Jurre. Ze leest alles wat los en vast zit, schrijft graag en is dol op wandelen met haar hond: Boef.

Reageer op dit bericht