10x wat er absoluut niet mag ontbreken op een geslaagde babyshower!

#1 De mama to be
Uiteraard! Liefst met een mooie buik van minimaal 34 weken, lekker rond en gezond, en als het even kan compleet verrast!

#2 Vriendinnen!
Of nichtjes, (schoon-)moeders (of juist niet) en (schoon)zusjes … zonder hen geen feest natuurlijk. En iemand die het allemaal organiseert niet te vergeten! (vaak een zusje of vriendin die dicht bij de mama in spé staat).

Lees ook

#3 De locatie
Dit is vaak bij iemand thuis (bovenstaande zus, moeder of vriendin) of in een leuke (eet-)gelegenheid. Voor de toekomstige mama is het fijn als ze thuis in elk geval geen slingers of muisjes hoeft op te ruimen of met een enorme berg afwas wordt geconfronteerd.

#4 Decoratie
Heeft te maken met de locatie, want je zult niet zo snel een tearoom even omtoveren tot babyshower met alle toeters en bellen, maar je kunt het altijd vragen. Leuke spulletjes zijn te vinden bij de Hema, Xenos en Action, zoals honeycombs en slingers/ballonnen (roze of blauw, of juist een andere kleur als het geslacht nog geheim is).

#5 Een comfortabele troon voor de mama
Ik zat tijdens mijn feestje op een harde rechte stoel, en hoe gezellig het ook was, dit was eigenlijk niet te doen. Zeker niet met die enorme buik die ik toen al had. Dus als het even kan, regel een lekkere zachte en comfortabele zitplek!

#6 Eten & drinken
Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Houd er rekening mee dat de toekomstige mama misschien niet zoveel trek heeft (of juist wel) en vis een beetje bij haar partner wat haar huidige lievelingskostje is (misschien doe je haar wel eerder een plezier met een frikadel speciaal dan met een chocoladetaart). Denk er ook aan dat de mama to be geen carpaccio, rauwe zalm etc. mag eten!

#7 Cadeautjes!
Er horen zeker een paar (kleine) cadeautjes erbij, het is ook leuk om samen een groter cadeau te kopen. Een luiertaart is ook onmisbaar, in welke vorm dan ook (bestellen online of zelf maken, te googlen op ‘diaper cake’).

#8 Spelletjes
Raad de babyfoto’s van de gasten, of schat de omtrek van de buik van de mama in spé. Ook raden van de naam, geboortedatum, geslacht en gewicht van de kleine is leuk, zeker om later nog eens te zien of er iemand echt ‘voorspellende gaven’ heeft.

#9 Een zelfgemaakt aandenken
Samen beschilderde rompers, een canvas voor de babykamer met lieve woordjes, of zelfgedecoreerde houten blokjes, het zijn allemaal leuke kleine dingetjes die de mama later met veel plezier kan gebruiken.

#10 Een taxi
Zodat de mama to be lekker op tijd thuis is en weer met de voetjes omhoog op de bank kan liggen. Een babyshower is super gezellig maar denk aan de rust van het feestvarken. Lang doorzakken zal er nu even niet inzitten voor haar.

Carola Schreurs

Carola Schreurs (33) is mama van eeneiige tweeling Loïz en Kato (1) en getrouwd. De marketing manager deelt graag haar ervaringen als tweelingmama, ook op Instagram via @2little1s.

Reageer op dit bericht