11x als je zwanger bent van een tweeling

Mijn zoontje was net geen 3 maanden toen ik erachter kwam dat ik opnieuw zwanger was. Vol ongeloof staarde ik naar de test. Goed het was dan wel gepland, maar ik had niet verwacht dat het direct zou lukken. Ik stond er eigenlijk vrij makkelijk in. Ik had dit net allemaal achter de rug, hoefde niet te ontzwangeren dus kom maar op. Ook toen de verloskundige ons vertelde dat het een tweeling was, was ik er nog vrij nuchter onder.

Hoeveel zwaarder kon een tweelingzwangerschap zijn? Toch kwam ik er al vrij snel achter dat er toch flink wat verschillen waren.

Lees ook

#1 Nog erger dan bij één heeft iedereen een mening en denkt dat jij er gelukkig van wordt als ze deze met je delen.
‘Ja ik weet zeker dat het er maar twee zijn. Ja past makkelijk. Nog niet heel mijn buik is uitgescheurd.’

 #2 Ook zeggen mensen: “Ben toevallig je in hetzelfde seizoen uitgerekend als bij je zoontje, dan kun je weer dezelfde zwangerschapskleding aan. Toch?”
Behalve dat die dikke buik dus echt niet in je favoriete trui van vorige keer past en alle jurken nu de lengte hebben van een t-shirt.

#3 De ‘mooiste’ opmerking in mijn hele zwangerschap: “Joh, zo snel na de eerste en dan ook nog een tweeling, je kunt ook overdrijven.”
Nou een drieling was echt overdreven geweest, vond dat ik het nog best netjes deed. Serieus denken mensen echt niet na voordat ze iets zeggen?

#4 Ook zei iemand ineens tegen me: “Poeh hé, je buik is zo groot die zal vast nooit meer normaal worden.”
En bedankt dat wist ik zelf nog niet en ach wat is de definitie van normaal?

#5 Verder valt een tweelingzwangerschap onder een hoger risico zwangerschap wat veel meer echo’s betekent.
Jippie!!!

#6 Als je baby is ingedaald en vast ligt krijg je meer ademruimte.
Lees: De andere baby krijgt meer ruimte en bouwt er een leuk feestje van.

#7 Een groot nadeel als ze dicht bij elkaar liggen: wie van de twee voel ik nu bewegen?
Resultaat: om de 2 dagen aan de CTG. Je kent de verpleegkundigen bij hun naam en zij jou ook.

#8 Ik dacht leuk een tweeling laat ik inslaan in maatje 50.
Dan met 36 weken te horen krijgen dat ze al 2788 en 3665 gram wegen…

#9 Iedereen kent ineens iemand met een tweeling waarvan er maar eentje gezond geboren is.
Ik ben hoogzwanger en ik heb niet echt behoefte aan die verhalen ja.

#10 Omdat de bevalling ook meer risico’s met zich mee brengt, is er al gewaarschuwd dat er ‘wat meer mensen’ aanwezig zullen zijn.
Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

#11 Een groot voordeel: je hoeft geen 40 weken en al helemaal geen 42 weken te wachten voor ze er zijn.
Beleid in het ziekenhuis is toch echt maximaal 38 weken. Joepie!!!

Met een dikke knipoog sluit ik af. Er zijn vast mensen die de tweeling zwangerschap als niet extra belastend ervaren. Het klinkt cliché, maar als ze straks geboren zijn, zijn we dit allemaal weer vergeten. Want het blijft toch het mooiste wat er is.

Lees ook: ‘Zo kom je van al die vragen af met een tweeling’

Renate van Loon

Ik ben Renate en ben fulltime mama van Stefan (1 jaar). Daarnaast ben ik in november bevallen van Lars & Thomas. Ik ben getrouwd en we wonen met zijn vijven in Zwijndrecht. Mijn hobby's zijn: lezen, koken, schrijven. Daarnaast volg ik in mijn vrije uurtjes de cursus verhalen schrijven en kan ik ook genieten van de serie Castle.

Reageer op dit bericht