10x een typisch geval van zwangerschapsdementie

Zwangerschapsdementie klinkt misschien als een fabeltje, maar het bestaat echt. Geen zorgen, het is ongevaarlijk en gaat vanzelf weer over. Hoe vervelend het af en toe ook kan zijn: het levert ook grappige momenten op. Herkenbaar?

#1. Wat doen mijn nieuwe spullen in de prullenbak?
“Ik had nieuwe spullen gekocht en haalde het uit de verpakking. Vervolgens leg ik de verpakking op tafel en stop ik de spullen … in de prullenbak. Oeps!”

Lees ook

#2. Waar is toch die telefoon?
“Ik was aan het bellen en er werd om een telefoonnummer gevraagd. Ik wilde die opzoeken in mijn telefoon, maar kon mijn telefoon nergens vinden. Ik kwam er toen pas achter dat ik met die telefoon aan het bellen was.”

#3. Welterusten!
“Ik was klaar met werken en ging iedereen gedag zeggen. Ik zeg vol overtuiging bij het weggaan ‘Welterusten!’, waarbij mijn collega’s lachend zeggen: ‘Nu al?”

#4. De oude wisseltruc
“Ik had net ontbeten en nog een restje yoghurt over. Ik wilde het bakje terug in de koelkast zetten. Op een gegeven moment was ik mijn mobiel kwijt. Lag mijn mobiel in de koelkast en stond de yoghurt op de salontafel.”

#5. Oh, had jij ook dorst?
“Er was visite bij mij thuis en iedereen wilde koffie of thee. Ik besloot ook drinken voor mijzelf te pakken. Tegen die tijd waren de koffie en thee al klaar. Toen ik drinken had gepakt, ging ik terug naar de visite en ging ik rustig op de bank zitten. Pas na vijf minuten en wat gelach kwam ik erachter dat zij ook drinken wilden.”

#6. Hoe spel je dat?
“Ik moest tijdens een telefoongesprek mijn naam en adres doorgeven, de man aan de telefoon vroeg hoe ik mijn naam moest spellen (ik heet Jaimy). Ik kon gewoon niet meer herinneren hoe ik mijn naam moest spellen, had een enorme black-out. Erg gênant gesprek was dat!”

#7. Gefeliciteerd waarmee?
“Ik kwam een oude vriendin tegen op straat en ze feliciteerde mij. Waarop ik verbaasd reageerde ‘Gefeliciteerd? Met wat dan?’, waarop ze beetje vragend reageerde ‘Ehm, je zwangerschap?’ Ik was in een vlaag van verstandsverbijstering even vergeten dat ik zwanger was!”

#8. Wat ging ik ook alweer doen?
“Ik heb elke dag wel eens dat ik iets bedenk om te doen en dan spontaan vergeet wat ik van plan was. Daar sta ik dan, in de slaapkamer, met geen idee wat ik daar doe.”

#9. Iets te veel pindakaas
“Wij eten in huis heel veel pindakaas en steeds als ik boodschappen aan het doen was, wist ik niet zeker of ik al pindakaas gehaald had. Telkens kwam ik thuis met een nieuwe pot. Dit bleef doorgaan, totdat ik vijf potten met pindakaas in de kast had staan.”

#10. Waar is mijn favoriete broek?
“Ik had laatst een superfijne zwangerschapsbroek gekocht. Ik wilde ‘m zo graag aan en bleef als een gek zoeken. Ik kon ‘m maar niet vinden. Uiteindelijk kwam ik erachter dat … ik ‘m al de hele tijd aan had.”

Heb jij grappige zwangerschapsdementie momenten gehad? Vertel!

Lees ook: ’17x hilarische uitspraken tijdens de bevalling.’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (2)