11x waarom je het beste in mei kunt bevallen

Als je samen met je partner graag een kind wilt, maakt het eigenlijk niet uit wanneer die komt. Of het nou in oktober of mei komt, als het maar gezond is. Toch zijn er 11 redenen waarom het beter is om in mei te bevallen dan in een andere maand van het jaar. Hier komen ze!

#1. Je bent niet zwanger in de zomer
Hormonen en zomerhitte zijn geen goede combi. Door de warmte raak je uitgeput en word je snel moe. Ook ga je sneller zweten en dus stinken. Daar zit niemand op te wachten natuurlijk.

#2. Geen zorgen over het weer bij de dag van de bevalling
Als je in mei bevalt van je kleine hoef je niet bang te zijn dat het veel te warm is, er een hevige sneeuwstorm gaande is of dat het glad is op de weg. Je hebt dus geen last van moeilijkheden om bij het ziekenhuis te komen.

#3. Je kunt buiten samen herstellen
Na een paar weken kun je samen met je baby heerlijk buiten wandelen of ergens op een terrasje zitten genieten van het lekkere weer. Je hoeft je niet te vervelen binnen.

#4. Niet meer zwanger tijdens de BBQ-dagen
Als je in mei bevalt kun je tijdens de barbecuedagen net als de mensen om je heen alles eten met een alcoholisch drankje (of twee) erbij. 😉

#5. Buiten verjaardag vieren
Verjaardagen kun je bijna altijd buiten vieren. Je kunt naar het park gaan of de verjaardag gewoon in de achtertuin vieren. Zo heb je na een paar jaar geen last van 20 schreeuwende kinderen die binnen het huis op z’n kop zetten.

#6. Modekeuzes worden vergeven
Je kunt de leukste kleding dragen zonder dat je nagekeken wordt. Zo kun je de strakke maxi-dress dragen waarin je prachtig zwanger bent en niet dik gevonden wordt.

#7. Geen zorgen over de bekleding
Je hoeft niet bang te zijn dat je een kleedje teveel of te weinig in de wagen legt, of dat de baby een hoed of geen hoed nodig heeft. Een lente-outfit is genoeg en hij/zij zal het niet te koud of te warm krijgen.

#8. Meer foto mogelijkheden
Je kunt je baby fotograferen in de tuin, op een kleedje in het gras of tussen de dieren.

#9. Je kunt van alles doen voordat de zomer je routines stoort
Al je dagelijkse routines kun je nog even volhouden voordat het te warm wordt en je dit soort dingen niet meer kan doen.

#10. Twee fijne sterrenbeelden
Als je in mei geboren bent zul je een stier of een tweeling zijn. Beide zijn positieve sterrenbeelden. Als stier ben je liefdevol, geduldig en hardwerkend. Tweelingen zijn grappige, sociale vlinders die gemakkelijk vrienden maken. Deze eigenschappen wil iedereen wel, toch?

#11. Alle baby dieren zijn buiten te vinden.
Zeg nou zelf, het is toch té schattig. Helemaal nu je zelf een baby hebt. Kortom, dat wordt pulletjes spotten en op zoek naar lammetjes in de wei als jij trots je kinderwagen voorduwt. Heerlijk!

(Bron: Romper)

Lees ook: ‘Denk wél na over waar je wilt bevallen!’

 

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (3)