12 x speelgoed dat vroeger op mama’s verlanglijstje stond

Nu de feestdagen er weer aan komen, en de reclameblokken weer vol zitten met speelgoed, kreeg ik allerlei visioenen van speelgoed dat ik vroeger op mijn verlanglijstje had staan, omdat het mij supergaaf leek (uiteindelijk viel het vaak een beetje tegen, maar soit).

Wat stond er steevast op elk verlanglijstje van een doorsnee meisje uit de jaren ’90? Nou dit!

Lees ook

#1 Barbie. Uiteraard, elk jaar kwamen een paar nieuwe Barbies die ik graag verzamelde. Of een Ken, of Theresa. Maar het moest een Barbie zijn, een ‘nepperd’ vond ik echt niks! Je had een Barbie met zwangere buik, of een Benetton Barbie, een Fantasy prinses en eentje met heel lang haar, dat was mijn favoriet! En dan waren er nog de grote huizen, de auto’s, een koets met paard. Oneindig veel en allemaal hartstikke prijzig.

#2 Modewijzer. Uren en uren heb ik ermee gespeeld, steeds weer nieuwe creaties gemaakt en met mijn krijtje over het papier gewreven. Dit was echt geweldig!

#3 Rolschaatsen. Lang voordat we allemaal gingen inline skaten, hadden we van die geweldige neon kleurige rolschaatsten. Supercool waren we, vooral zonder kniebeschermers natuurlijk!

#4 Dokter Bibber of Muizenval. Spelletjes die in de reclame oneindig leuk leken, maar uiteindelijk achterin de kast belandden, omdat het merendeel van de onderdelen kwijt was..

#5 Een Gameboy of (Super) Nintendo. Hallo Mario, Tetris en wat al niet meer. Uren hebben we erop doorgebracht, ik herinner me dat ik een jongetje uit onze klas speciaal uitnodigde omdat hij bepaalde levels wél kon uitspelen, haha!

#6 My Little Pony, die kennen we allemaal nog wel. Ik ben er stiekem een collectie van aan het aanleggen voor mijn dochters, hoewel ik me afvraag of ze die ooit leuk gaan vinden..

#7 Tamagotchi. Deze rage komt weer terug, en terecht, een huisdier is eigenlijk van alle tijden. En dit huisdier vroeg de nodige aandacht en zorg. Eigenlijk een soort Sims maar dan compact.

#8 Polly Pocket. Ook een gevalletje van ‘belandt achterin de kast’ en ‘alle onderdelen zijn kwijt’. Mocht je ze nog bewaard hebben, er zijn verzamelaars die er helemaal gek van zijn..

#9 My First Sony. Wie had niet zo’n rode walkman of cassettespeler met dierengeluiden? Geweldig toch?

#10 Trollen. Ook zoiets, helemaal hip toen en nu ook weer terug van weggeweest. Een trol om je nek, op je potlood, aan je sleutelhanger, het was het einde!

#11 Lolo-bal of een skatebike. Ook buitenspeelgoed heeft zo zijn rages gehad. En of we vaak vielen, maar toch ging je gewoon verder met oefenen!

#12 Klik-armbanden. Heel erg merkwaardig, zo waren ze recht, en als je ze op je arm sloeg waren ze rond. Vaak ook nog in combinatie met een absurd groot horloge..(POP Swatch). Weet je ook nog die grote horloges die je als klok kon ophangen? Oh my, zo oud ben ik dus!

Lees ook: ’18x de leukste kinder-tv-programma’s die jij vroeger keek’ 

 

Carola Schreurs

Carola Schreurs (33) is mama van eeneiige tweeling Loïz en Kato (1) en getrouwd. De marketing manager deelt graag haar ervaringen als tweelingmama, ook op Instagram via @2little1s.

Reageer op dit bericht