12x dit zegt niemand je over je zwangere lichaam

Als je eenmaal zwanger bent, lijkt het alsof je op een wolk leeft. Ik dacht zelf alleen maar aan de leuke dingen van het zwanger zijn. Na een paar weken kwam ik er al achter dat ik een iets te rooskleurig beeld had. Want over onderstaande dingen had niemand mij iets verteld!

#1. Je tepels worden donkerder
Ik schrok hier van, maar het bleek normaal te zijn. Rond je tepels wordt het donkerder, groter en het maakt zweetklierholtes los rond het gebied waar je borstvoeding heeft.

#2. Teveel speeksel
Door de hormonen en misselijkheid maak je meer speeksel aan tijdens je zwangerschap. Het heeft gelukkig geen verdere invloed op je zwangerschap.

#3. Aambeien
Dit hoef je niet te krijgen, maar de kans is 50%.

#4. Maagzuur
Tijdens mijn zwangerschap had ik ook opeens last van maagzuur. Niet. Leuk.

#5. Beenkrampen
De oorzaak is niet bekend, maar mij werd verteld dat het kwam doordat ik meer gewicht mee droeg. Als je je been uitstrekt en je tenen naar je toe buigt, kun je de kramp minderen.

#6. Je zweetklieren gaan werken
De stofwisseling en hormonen zorgen ervoor dat de bloedstroom op gang komt. Ik begon hierdoor als een gek te zweten, als mijn lichaam en ik er net even geen zin in hadden.

#7. Acne
Na een paar weken had ik opeens last van acne, waar ik normaal nooit last van heb. Dit komt doordat de hormonen talgklieren in mijn lichaam stimuleerde.

#8. In je broek plassen
Zwangere vrouwen staan er al om bekend dat zij vaak naar de wc moeten. Je blaas zit recht onder de baarmoeder en als de baby groeit, kan je blaas die druk soms gewoon niet aan. Jep, zo voelt het dus op incontinent te zijn.

#9. Bloedend tandvlees
Die hormonen toch!

#10. Een jeukende huid
Ik kreeg opeens overal jeuk en dacht dat ik luizen had, maar het bleek normaal te zijn. Een koudere douche helpt al enorm.

#11. Je reukvermogen gaat op volle toeren werken
Die enorme vislucht thuis kwam dus door mijn zwangerschap. Dit kan ook zorgen voor verergerde ochtendmisselijkheid. Helaas pindakaas!

#12. Huidpigment kan veranderen
Wat deden die vlekken ineens op m’n armen?

Hormonen doen gekke dingen met je, maar at the end it’s all worth it!

(Bron: Pregnant Chicken)

Lees ook: ’10x wat je moet weten voor je bevalt’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (2)