14 tekenen dat je baby geen baby meer is

Bleef mijn baby tot voor kort nog braaf waar ik haar neergezet had en maakte zij zich niet druk over wat ik haar aantrok. Opeens is dit allemaal anders. Of, zoals een meisje in de supermarkt over mijn half uit de wagen hangende dochter zei ‘Dat is geen baby meer hè, mama?’ In een flits zag ik mijn kind veranderen.

‘Het is waar’ dacht ik. Mijn prinsesje is een stoere, ik blijf nooit meer rustig zittende, dreumes geworden.  Ik ben er eens op gaan letten en stond versteld van al die bijna onopgemerkte overgangen naar de dreumes/peuter periode.

Lees ook

Jouw baby is écht geen baby meer …

#1. Geen reiswieg meer op de kinderwagen maar het zitgedeelte. En dan nog zit hij achterstevoren omdat hij de wijde wereld sneller in wil dan dat jouw moederhart zegt.

#2. Alle mooie merkkleertjes ten spijt. Broeken en maillotjes; de gaten kruipt hij erin waar je bijstaat.

#3. Over kleding gesproken. Die lieve, schattige, piepkleine kleertjeshoek in de winkel kun je wel vergeten. Schuif maar door naar de stoere grotere maten afdeling.

#4. Boterhammen en warm eten worden belangrijker dan melk. Help. Melk was toch altijd de no. 1 voeding?

#5. Daar gaat de fles! Drinken gaat voortaan in een beker. Maar stiekem vind ik die fles nog zo makkelijk en schattig.

#6. De fopspeen gaat op de schop. Nu al? Hoe ga ik hij dan ooit slapen?

#7. Hij gaat van 2 slaapjes naar 1 langer slaapje.

#8. Je ontwikkelt ogen in je achterhoofd gecombineerd met oren die op scherp staan. Inmiddels weet je: direct actie als je niets meer hoort.

#9. Hij klimt bovenop de bank, tafel of die stoel om toch bij de deurklink te kunnen. Of eigenlijk, heeft hij er geen reden voor nodig.

#10. ‘Nee’ is zijn favoriete woordje geworden, al snel gevolgd door ‘zelluf doen’

#11. Je hebt een kleine grote hulp in de huishouding gekregen. Te schattig als hij met een dweiltje achter je aanloopt, maar of het er echt schoner van wordt?

#12. Hij staat in zijn handjes klappend, swingend voor de radio.

#13. Hij kwebbelt honderduit voorop de fiets.

#14. En hij wil per sé, overal en altijd zijn knalrode regenlaarsjes aan.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht