Ontploffingsgevaar: 11x dit zeiden jullie tijdens je zwangerschap

Je hebt als vrouw soms wel eens last van een kort lontje. Maar wat als je zwanger bent en je last krijgt van die gierende hormonen in je lijf? Dan is het niet zo gek dat je af en toe een tikkende tijdbom bent. Op Facebook vroegen we jullie om gebeurtenissen waar je later hard om kon lachen. De meest opvallende op een rij.

#1. Dik? Jij bent dik!
“Iemand zei een keer tegen mij: ‘Zo, jij bent dik!’. Mijn reactie was: ‘Ja ik draag een tweeling, wat is jouw excuus?’”

Lees ook

#2. Ik wil NU ijs!
“Neehee, ik HOEF geen sinas yoghurt ijsje … ik WIL een waterijsje!”

#3. Laat die test maar zitten
“Manlief had een sok naast de wasmand gegooid. Van alle kleren alleen dit. Ik ging compleet uit mijn plaat. Ik wist nog niet dat ik zwanger was van onze eerste. Manlief zat mij op bed met grote ogen aan te kijken en zei: ‘Je hoeft geen test meer te doen hoor schat’. Ik was van mijn twee meiden allebei de keren een afschuwelijk mens. Eenmaal zwanger van de derde geloofde manlief het eerst niet. Het werd een jongen.”

#4. Magnetron
“De magnetron wilde niet dicht, nou dat heeft dat ding geweten. *We hebben nu geen magnetron meer, oeps!”

#5. Had er net zo’n zin in
“Het meest dramatische moment was toen ik moest huilen, omdat mijn vriend niet in de rij wilde staan voor een hotdog. Er stonden minstens 40 mensen voor ons. Ik had me zo verheugd op die hotdog!”

#6. Boos om een patatje oorlog
“We hadden patat besteld en mijn man kwam terug met een patatje oorlog met ui, ik wilde absoluut geen ui! Het huis was te klein. Die arme schat had nog wel het goede gehaald … sorry lieverd.”

#7. Betekende rood nou stoppen?
“De rit naar het ziekenhuis ging zo ‘RIJ DOOR, RIJ MAAR DOOR ROOD’.  Oftewel last van #gebrokenvliezen #persdrang.”

#8. Wil je hem vast of gesmolten?
“Ik moest en zou een ijsje hebben. Toen mijn man eindelijk thuis was met mijn ijsje was ‘ie (uiteraard) gesmolten … ik kon het niet waarderen!

#9. Arme vogel
“Ik reed met de auto terug naar huis en er vloog een vogel onder mijn auto door. Ik was helemaal over de zeik thuis gekomen. Mijn man reed later samen met mij terug. Toen was blijkbaar de auto achter mij over die vogel heen gereden. Ik was helemaal hysterisch, omdat ik (voor mijn gevoel) die vogel had vermoord … ”

#10. Vraag niet hoe
“Ik had soep gemaakt die ik moest pureren. Dus, kokendhete soep in de blender en aangezet. Vraag me niet hoe, maar de dop vloog eraf. De keuken zat onder de tomatensoep en ikzelf ook (au). Ik ben op de grond gaan zitten en heb heel hard gehuild. Ik
dacht: ik kan ook HELEMAAL NIKS goed doen!”

#11. Ja, maar nu wil ik geen chips meer
“Een keer kwam ik erachter dat mijn man mijn chips had opgegeten. Ik had hem toen heel subtiel laten weten dat hij beter niet zonder die chips thuis kon komen van zijn werk (22.00 uur). Heel lief is hij toen naar de avondwinkel gereden voor chips. Bij thuiskomst lag ik al doodmoe in bed, ik had toen geen trek meer in chips haha.””

Lees ook: ’11x een typisch geval van zwangerschapsdementie’

Lees meer blogs over zwanger zijn

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht