Ontploffingsgevaar: 14x dit zeiden jullie tijdens je zwangerschap

Over het algemeen hebben vrouwen af en toe last van een kort lontje. Maar wat als je zwanger bent en je last krijgt van die gierende hormonen in je lijf? Dan is het niet zo gek dat je af en toe een tikkende tijdbom bent. Op Facebook vroegen we jullie om uitspraken waar je later misschien hard om kunt lachen. We hebben de meest opvallende uitspraken en situaties voor je op een rij gezet.

#1. Dik? Jij bent dik!
“Iemand zei een keer tegen mij: ‘Zo, jij bent dik!’. Mijn reactie was: ‘Ja ik draag een tweeling, wat is jouw excuus?'”

Lees ook

#2. Ik wil NU ijs!
“Neehee, ik HOEF geen sinas yoghurt ijsje … ik WIL een waterijsje!”

#3. Laat die test maar zitten
“Manlief had een sok naast de wasmand gegooid. Van alle kleren alleen dit. Ik ging compleet uit mijn plaat. Ik was zwanger van onze eerste en ik moest nog ongesteld worden. Manlief zat mij op bed met grote ogen aan te kijken en zei: “Je hoeft geen test meer te doen hoor schat”. Ik was van mijn twee meiden allebei de keren een afschuwelijk mens. Eenmaal zwanger van de derde geloofde manlief het eerst niet. Het werd een jongen.”

#4. Magnetron
“De magnetron wilde niet dicht, nou dat heeft dat ding geweten. *We hebben nu geen magnetron meer, oeps!”

#5. Had er net zo’n zin in
“Meest dramatische moment was toen ik moest huilen, omdat mijn vriend niet in de rij wilde staan voor een hotdog. Er stonden minstens 40 mensen voor ons. Ik had me zo verheugd op die hotdog!’

#6. Boos om een patatje oorlog
“We hadden patat besteld en mijn man kwam terug met een patatje oorlog met ui, ik wilde absoluut geen ui! Het huis was te klein. Die arme schat had nog wel het goede opgehaald … sorry lieverd.”

#7. Tranen met tuiten
“Ik belde mijn vriendin op dat er was ingebroken in mijn auto en ze hadden mijn radio meegenomen. Ik kreeg vervolgens een enorme huilbui.”

#8. Ik pijn, jij pijn
“Dit gebeurde niet tijdens de zwangerschap, maar wel tijdens de bevalling. Mijn man had constant tijdens de eerste bevalling geroepen dat ik zijn hand gecrunched had ( ik had zijn hand nauwelijks aangeraakt). Bij de tweede had ik erg pijnlijke weeën waarop ik zijn hand pakte en hem zei (nouja toeschreeuwde) nu mag je zeggen dat ik je pijn heb gedaan en bereid je er maar vast op voor! Hij heeft daarna niemand meer verteld dat zijn hand pijn heeft gedaan tijdens 1 van de 2 bevallingen …”

#9. Ja, maar nu wil ik geen chips meer
“Éen keer kwam ik erachter dat mijn man mijn chips had opgegeten. Ik had hem toen heel subtiel laten weten dat hij beter niet zonder die chips thuis kon komen van zijn werk (22.00 uur). Heel lief (misschien voelde hij zich gepusht) is hij toen naar de avondwinkel gereden voor chips. Bij thuiskomst lag ik al doodmoe in bed, ik had toen geen trek meer in chips haha.”

#10. Betekende rood nou stoppen?
“De rit naar het ziekenhuis ging zo ‘RIJ DOOR, RIJ MAAR DOOR ROOD’. Oftewel last van #gebrokenvliezen #persdrang .”

#11. Wil je hem vast of gesmolten?
“Ik moest en zou een ijsje van het fastfood restaurant hebben. Toen mijn man eindelijk thuis was met mijn ijsje was ‘ie (uiteraard) hard gesmolten … ik kon het niet waarderen! 🙂

#12. Arme vogel
“Ik reed een keer met de auto terug naar huis en er vloog een vogel onder mijn auto door. Ik was helemaal over de zeik thuis gekomen. Mijn man reed later samen met mij terug. Toen was blijkbaar de auto achter mij over die vogel heen gereden. Ik was helemaal hysterisch en keihard aan het janken, omdat ik (voor mijn gevoel) die vogel had vermoord … ”

#13. Pas op voor je hoofd!
“Ze lieten mij met 36 weken ruim een week met een gigantische blaasontsteking lopen, uit boosheid had ik een deuk in mijn kastje geschopt! Ach beter dan het hoofd van de huisarts en de verloskundige! #sorrynotsorry ”

#14. Vraag niet hoe
“Ik had soep gemaakt die ik moest pureren. Dus, kokendhete soep in de blender en aangezet. Vraag me niet hoe, maar de dop vloog eraf. De keuken zat onder de tomatensoep en ikzelf ook (au). Ik ben op de grond gaan zitten en ben heel hard gaan huilen. Ik dacht: ik kan ook HELEMAAL NIKS goed doen!”

Lees ook: ’11x een typisch geval van zwangerschapsdementie’

Lees meer blogs over zwanger zijn

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht