15x allergekste gewoontes van jullie kinderen (deel 2)

Vorige week schreven we over de al over gekste gewoontes van jullie kinderen. De reacties op dit blog waren zo leuk, dat we een deel 2 hebben gemaakt. Lees hier nog meer grappige en opvallende reacties.

#1. Liefde voor de straatpaal
“Mijn dochter van bijna twee vindt de paaltjes op straat zo lief dat ze elke paal een knuffel, high five of box wil geven. Even samen een stukje lopen kan dan ook vrij lang duren …”

Lees ook

#2. Deze kleine casanova
“Zoon van twee liep met papa buiten toen een een stuk of acht fietsende dames op leeftijd langs kwamen. Zoonlief riep vervolgens: “Kijk papa, vrouwtjes!”

#3. De kapster in opleiding
“Toen ik naar boven ging om mijn dochter een nachtkus te geven en welterusten te wensen, zat zij rechtop in bed met een nagel schaartje in haar hand. Op haar kussen een hoopje blonde haren. Geschrokken vroeg ik haar waarom ze het had gedaan. “Mam, ik heb een nestje gemaakt voor de poesjes, dan kunnen ze ook lekker slapen.”

#4. Ik weet alles beter!
“Mijn dochter van twee is het nooit eens met de stem uit de navigatie. Die stem heeft alles mis en als ze heel erg boos wordt, mag hij helemaal niets meer zeggen. Een heuse driftbui x 10 volgt op de achterbank.”

#5. Rawr!
“Mijn zoontje was een tijger en beet vervolgens de kapster in haar been.”

#6. Beleefdheid is erg belangrijk
“Onze dame van ruim anderhalf jaar heeft de gewoonte om tegen iedere voorbijganger “hallo” te zeggen. Wanneer iemand niet reageert gaat ze het steeds harder en langer roepen: “HAAAALLOOOOOOOO”.

#7. IK ben je mama!
“Mijn jongste riep keihard in een vol winkelcentrum: “DAAR LOOPT MIJN MAMA!” Hij wees alleen niet naar mij!”

#8. Stelen?
“Toen mijn dochter vier jaar was, werd er uitgelegd dat je in de winkel hoort te betalen voor je spullen. Als je steelt, ben je een dief.
Een dag later in de rij bij de kassa riep ze: “Mama, ga je niet stelen?”

#9. Wacht maar tot jij ouder bent
“Mijn dochter was vier toen ze in de supermarkt bij de kassa riep: “Heb je nu alweer bloed uit je kont!” toen ik de maandverband op de rolband legde. Daar stond ik dan, met een knalrode kop af te rekenen.”

#10. Het sneeuwt pluisjes
“Mijn dochter stopt pluisjes in haar neus en ademt dan heel hard uit zodat het pluisje door de lucht vliegt. Vroeger deed ze dit met pluisjes die ze uit knuffels trok, tot ze helemaal kaal waren.”

#11. #MeToo
“Mijn zoon, toen twee jaar oud, kneep in de billen van een jongedame in de supermarkt en toen ze omkeek, gaf hij haar een charmante glimlach. Gelukkig moest ze erom lachen. Ik stond even met het schaamrood op de kaken.”

#12. Stripper in opleiding
“Mijn zoontje deed een tijdje lang de billendans en dan vooral tijdens het omkleden bij zwemles. Het was net een striptease act. Onderbroek vloog door de lucht en draaien met de billen.”

#13. Schat, dat doet PIJN!
“Toen mijn zoontje drie was, kneep hij met zijn nagels in mijn billen. Ook al had hij kleine handjes, het deed zo zeer! Zo ook bij de kassa tijdens het afrekenen, waarbij ik keihard krijste: AUHHH!! De kassier schrok zich te pletter.”

#14. Lieverd, doe dat maar niet …
“Mijn oudste van zes gebruikt haar middelvinger vaak als wijsvinger.”

#15. Kijk mij aan als ik tegen je praat!
“Mijn dochter leerde op school dat je elkaar aan moet kijken als je praat. Als ik nu iets tegen haar zeg en haar niet direct aan kijk wordt ze kwaad en roep ze: “je moet elkaar aan kijken als je praat.”

#Deeljeverhaal
Wil je ook je verhaal delen met andere mama’s? Dat kan. Stuur je verhaal (500 – 80o woorden) op naar redactie@wij.nl. Wij maken wekelijks een selectie en brengen je op de hoogte als je verhaal gepubliceerd wordt.

Volg je WIJ al op Instagram?

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (1)