15 hilarische uitspraken van kinderen over Sinterklaas

Met drie kinderen in huis kan ik er niet omheen: vanavond is het pakjesavond en dus is Sinterklaas het onderwerp van gesprek.

Al weken heerst er een opgewonden stemming in huis. Ik breek mijn nek over surprises in wording, rondslingerende pepernoten en schoenen die vol verwachting voor de buitendeur zijn gezet. Zelf surf ik me een RSI op het internet om zoveel mogelijk wensen te vervullen.

Lees ook

Om toch nog wat broodnodige buitenlucht op te snuiven, stortte ik mij zaterdag in de winkelende mensenmassa in de binnenstad. Het lukte mij zowaar om na wat elleboogstoten en tenentrapperij de allergrootste schildpad met grote glinsterende ogen te bemachtigen. Yeah, zeker weten dat kind drie hier helemaal blij van wordt. Een waardevolle aanwinst bij de rest van haar grote-glinster-ogen-verzameling.

Enigszins uitgeput kom ik drie uur later thuis. Maar wat komt, dat komt. Ik ga vanavond naar mijn maandelijkse rendez-vous met vriendinnen. Manlief en kids gaan aan de boerenkool met worst en ik heb zin in een overheerlijke Thaise curry met een schandalig lekkere ‘Dame Blanche’ toe.

Zoals altijd was het beregezellig. Natuurlijk kwam het gesprek ook op vijf december. We hebben dubbel gelegen van alle leuke, gekke uitspraken en vragen van onze kinderen over de goedheiligman.

Lees hier ons lijstje:

#1. Waarom zet ik mijn schoen? Dat is toch niet fris!

#2. Hoe rijk is Sinterklaas?

#3. Wanneer slaapt Sinterklaas?

#4. Waarom draagt hij een jurk? Hij is toch een meneer?

#5. Heeft Sinterklaas ook een pinpas?

#6. Wie is mevrouw Klaas?

#7. Is de kerstman uw broer?

#8. Waarom moet mijn verlanglijstje in mijn schoen en niet per WhatsApp?

#9. Marsepein? Ik wil geen Mars die pijn doet!

#10. Pepernoten? Nee, dank u. Ik ben allergisch voor nootjes.

#11. Hoe groot is het grote boek?

#12. Waarom heet het paard Americo? Hij komt toch uit Spanje.

#13. Wie is belangrijker de Sint of de kerstman?

#14. Ik wil geen cadeautjes in mijn schoen, dat loopt zo moeilijk.

#15. Als opa een houten Klaas is, geeft hij dan ook cadeautjes?

Heeft jouw kind ook weleens een hilarische uitspraak over sint of piet gedaan? Vertel!

Lees ook: ‘Do or don’t? Opnieuw dat ene kado inpakken voor je kind’

Marjolein Bijvoet is redactiestagiaire bij WIJ à La Mama. Zij heeft gewerkt als jeugdverpleegkundige en pedagoog maar schrijven is haar grote passie. Haar andere passies zijn hardlopen en fotografie. Zij is getrouwd en heeft 3 kinderen.

Reageer op dit bericht