18 & zwanger (deel 6): beslissingen

Inmiddels ben ik alweer acht weken zwanger. We weten het nu drie weken en de gemoederen zijn inmiddels weer bedaard. Wel valt er nog een hoop te bespreken. Waar gaan we wonen? Hoe gaan we dat doen met werk? Wie gaat er oppassen? Wat moeten we allemaal kopen? Hoeveel gaat dit kosten?

We besluiten om alles wat we nodig hebben op papier te zetten. Gelukkig hebben we zoveel gekregen van familie, vrienden en kennissen dat het bedrag dat we nodig hebben ontzettend meevalt. Wat het wonen en werken betreft, is het allemaal niet zo makkelijk. Ik ben sinds kort werkloos en mijn vriend Björn switcht steeds van baan. Dit zorgt voor een hoop onzekerheid. Hij moet nu maar eens vast werk gaan zoeken en het liefst nog voor 32-40 uur ook.

Lees ook

Het is allemaal heel anders dan wat we ons hadden voorgesteld. Het liefst zou ik fulltime werken en Björn dan parttime, maar die vlieger gaat voorlopig niet op. Ook onze woonsituatie levert vaak de nodige discussies op. We kunnen nu niet op onszelf gaan wonen en dus wordt het kiezen. Gaan we bij mijn ouders of bij die van Björn? Een lastige beslissing. Björn gaat liever bij zijn ouders wonen en ik liever bij mij die van mij.

Uiteindelijk kiezen we ervoor om bij mij thuis te gaan wonen. Alleen moeten we nog met mijn ouders gaan praten. Hoe zullen zij dit voor zich zien? Vanaf wanneer mag Björn bij ons komen wonen en hoe denken zij over kostgeld? Als we het gesprek met mijn ouders aangaan, reageren ze gelukkig positief. Björn geeft aan dat hij kostgeld wil betalen en daar zijn mijn ouders blij mee, want ook voor hen wordt alles duurder.

Hoewel de gesprekken met Björn en mijn ouders de nodige emoties hebben losgemaakt, denk ik dat we de goede beslissingen genomen hebben en een goede weg zijn ingeslagen. We zullen zien!

Lees hier alle delen van ’18 & zwanger’.

Tessa Kerkdijk

Mijn naam is Tessa, ik ben 18 jaar en mijn hobby's zijn schrijven, films kijken en lekker eten. Met mijn vriend Björn (21) heb ik al 4 jaar een relatie en we hebben samen veel dierentuinen, pretparken en bioscopen bezocht. Tot onze grote verbazing zijn we er halverwege januari achter gekomen dat we papa en mama worden. In deze blogs lees je mijn verhaal.

Reageer op dit bericht