21 gedachten die je hebt als je baby bijna één wordt

Het is zover, de grootste mijlpaal (op de bevalling na dan) van jouw kleine baby komt eraan: één jaar. Al één jaar op deze aardbol, al één jaar jouw kind, al één jaar ben jij moeder … maar met hoeveel blijdschap deze mijlpaal in zicht komt, komt hij vaak ook met tranen.

Want hoe blij je ook bent, je neemt afscheid van een hele bijzondere periode, die je nooit meer terug krijgt. Een jaar van vallen en weer opstaan (letterlijk en figuurlijk), ups en downs, maar vooral een heleboel bijzondere eerste momenten. Afscheid daarvan nemen plus de realisatie dat dit jaar voorbij is gevlogen werkelijk is ergens ook een beetje verdrietig, daar komen dan hele dubbele gedachten over voorbij …

Lees ook

#1. Help mijn baby is geen baby meer, maar een dreumes

#2. Hoe kan dit jaar zó snel voorbij gevlogen zijn?!

#3. Stop. De. Tijd!!!

#4. Kunnen we alsjeblieft terug naar die knuffeltijd?

#5. Nee, stop met zo te denken, het wordt alleen maar leuker. Als ik anderen moet geloven.

#6. En ik moet blij zijn, niet verdrietig.

#7. Maar hij was zo lief, klein en schattiggg, die handjes, die voetjes! Boehoeeee.

#8. Ik ga nooit meer zo lekker kunnen babykroelen met hem.

#9. Ik heb daar helemaal niet genoeg van kunnen genieten.

#10. En nu is het voorbij, die tijd komt noohooit meer terug.

#11. Waarom heb ik niet meer opgelet?

#12. Waarom heb ik niet meer foto’s genomen?

#13. Waarom sta ik zo p*tdorie weinig op de foto’s!

#14. Hadden we nou maar zo’n mooie newborn shoot gedaan, nu is hij een uit de kluiten gewassen dreumes.

#16. Heb ik wel alle mijlpaalmomenten bijgehouden?

#17. Had ik nou toch maar die mijlpaalkaarten gebruikt … ik kan me niks herinneren!

#18. Ik ga sowieso zo’n eerste jaar fotoboek maken, als ik al die info tenminste uit mijn hoofd krijg.

#19. Ah kijk al die schattige foto’s, wat was hij toch klein!

#20. Ik wil weer terug naar die mini mini tijd …

#21. Misschien toch wel leuk proberen voor een tweede … ?

Magali Schouten

Online editor bij WIJ à la Mama, megatrotse mama van Lukas (18 mnd) samen met papa Tim. Foodlover, kattenvrouwtje en creatieveling wonend in Amsterdam.

Reageer op dit bericht