22x wat je denkt tijdens een herfststorm

Ha lekker, woensdag = mamadag! Oh nee toch niet, een herfststorm op komst? Langzaam begint het gevoel me te bekruipen dat ik de hele dag opgesloten ga zitten, in huis, met een losgeslagen dreumes. God sta me bij.

Ik hou van mijn mamadag, de ene week heb ik er twee, de andere week één. Vooral de weken dat ik maar één dag met mijn zoontje alleen ben kijk ik er ontzettend naar uit. Lekker samen keutelen, vaak in bad, daarna koffie doen met een vriendinnetje, even wandelen of naar de speeltuin. In de middag een heerlijk me-time momentje op de bank en daarna lekker nog samen spelen.

Lees ook

Maar gisteren liep het even anders dan normaal, niet alleen besloot mijn dreumes dat hij geen ochtendslaapje meer nodig had, want is voor baby’s. Er was ook nog eens een herfststorm met windkracht ik-weet-niet-hoeveel-maar-veel. En wij zaten dus binnen, opgesloten, de héle dag.

#1. WAT??? Herfststorm – code oranje – ga niet naar buiten – harde windstoten?

#2. Maar. Dat. Betekent. De. Hele. Dag. Binnen. Blijven.

#3. HELP.

#4. Wat gaan we doen dan?

#5. Dat wordt een regelrechte ramp.

#6. Mijn huis gaat gesloopt worden.

#7. En mijn geduld ook trouwens.

#8. Heb ik nog ergens nieuw speelgoed liggen?

#9. Nee, niet doen, pas op! Ai, daar gaat de plant.

#10. NIET. Aan de kat zijn staart trekken alsjeblieft!

#11. Hoeveel uur nog tot het middagslaapje??

#12. Ja, mama is inderdaad heel leuk om op te klauteren, maar AUW mijn rug!

#13. Hallelujah, hij is even zelf aan het spelen.

#14. Koffie. NU.

#15. Oh meneer wil natuurlijk ook ‘koffie’.

#16. En nu ligt er overal warme melk op de vloer.

#17. Top, nou schoonmaken heeft toch geen zin. Want dan wil hij “helpen”. Laat maar.

#18. Ik wil echt even rustig mijn koffie drinken!

#19. Project zelf-vermaak in gang gezet. (lees: zelf met wat speelgoed gaan spelen, dan wil hij daar ook mee spelen)

#20. Ah 11.30! Lunchtijd – eindelijk even rustig zitten.

#21. Eet nou doohoor, je moet naar bed.

#22. Finally, kind in bed en mama met de voeten omhoog!

Magali Schouten

Online editor bij WIJ à la Mama, megatrotse mama van Lukas (18 mnd) samen met papa Tim. Foodlover, kattenvrouwtje en creatieveling wonend in Amsterdam.

Reageer op dit bericht