4 dingen die niet meer hetzelfde zijn nu ik moeder ben #Margot

De komst van een kleintje zet je hele wereld op z’n kop. Ik kan daar inmiddels uit eigen ervaring over meepraten. Ondanks dat ik ongeveer wel wist wat ik moest verwachten en me er zo goed als mogelijk op had voorbereid, blijkt de werkelijkheid toch anders. Sinds de geboorte van onze dochter zijn de volgende dingen niet meer hetzelfde.

#1. Slapen
Tja, das een inkoppertje. Die gebroken nachten zijn natuurlijk geen verrassing. Hoezeer ik ook van de laatste onverstoorde nachten heb genoten (voor zover dat nog ging met een stuiterende baby in mijn buik), kan niks je voorbereiden op dagelijks één, twee of misschien wel drie keer per nacht wakker worden. Zeg, vanaf wanneer gaat een baby de hele nacht doorslapen..? 😉

Lees ook

#2. Eten
Het lijkt wel alsof baby’s er een neus voor hebben: zodra het eten klaar is, gaat het alarm af. Als jij honger hebt dan ik ook, lijken ze wel te denken. Met nog slechts één hand over om te eten – want met de andere ben ik Jolie aan het voeden – werk ik het avondeten naar binnen. Gelukkig is mijn man zo lief om alles voor me in stukjes te snijden. 🙂

 #3. De deur uit gaan
Ergens op tijd zijn was zónder kind al een uitdaging, laat staan mét. Minstens een uur van tevoren beginnen met de deur uit proberen te komen is voor een beginner als ik wel nodig. Want er komt altijd nog een luier, kwijl op jouw of haar kleding of verzoek om een borst tussendoor. De vlag gaat uit op de dag dat ik met baby en al ergens op tijd ben!

#4. Je handen vrij hebben
Je merkt pas hoe fijn het is om je handen vrij te hebben, wanneer je kind je onderarm in beslag neemt. Jolie brengt het liefst de hele dag als een luipaard die in een boom hangt op mijn arm de dag door.

Hopelijk ontwikkelt de evolutie zich ooit zo dat we bij het moederschap een extra paar handen krijgen. Want wat zouden die (letterlijk) handig zijn! De koala of kangoeroe heeft het slimmer bekeken met een jong dat zich vastklampt of in een buidel kan. Gelukkig bestaat er voor ons de draagzak, zodat het toch nog mogelijk is om dingen te doen waarbij echt twee handen vereist zijn (zoals die bergen was opvouwen!).

Hoe heeft de komst van je kind jouw leven veranderd? Vertel!

Lees ook van Margot:’ Bloed, zweet & tepelkloven. De uitdaging die borstvoeding heet.

Meer blogs van Margot? 

Margot van Meeuwen-Verbaan

Margot (31) gooide onlangs het roer helemaal om. Na tien jaar heeft zij haar kantoorbaan als jurist ingeruild voor het ondernemersavontuur. Ze is sinds kort online ondernemer en eigenaar van de webshop VANTIQ ART, waarbij ze tijdloze kunst & design aanbiedt en blogs schrijft over een duurzame lifestyle. Samen met haar man Vincent gaat ze regelmatig (lang) op reis. Tijdens hun huwelijksreis hebben ze mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de wereld geïnterviewd over ‘geluk’ voor hun blog Nomadhappiness.com (check de prachtige plaatjes hier). Ze is dit najaar bevallen van een prachtig meisje Jolie Milou.

Leave a comment (1)