4 momenten die iedere moeder waardeert

Dat vier uur slaap de nieuw acht uur is en dat je echt niet alles op het consultatiebureau hoeft te zeggen, waren denk ik de eerste twee lessen die ik leerde toen ik moeder werd. Na een eerste maand als kersverse moeder had ik al twee ‘goedbedoelde’ tips van het consultatiebureau binnen. Want mijn kind op mijn buik laten slapen, hoe kon ik dat verzinnen?

Zonder gekheid, wat een rollercoaster die eerste weken als moeder. Ik was in de wolken met mijn kleine meid, maar best pittig vond ik het allemaal wel. WAT deed ik vroeger met al mijn tijd? Ik vond het normaal om een dag lang op de bank te hangen om vervolgens een kwartier voor etenstijd te bedenken dat die nieuwe Italiaan in de stad nodig getest moest worden. Dus hup, omkleden en gaan.

Lees ook

Dat hoef ik nu niet meer in mijn hoofd te halen. Met drie opgroeiende kinderen is het altijd rennen, vliegen en haasten. Maar, het is ook altijd een gezellige boel bij ons thuis. En juist door al dat rennen en vliegen waardeer ik dit nu nog meer:

#1. Alleen thuis zijn (al is het maar een uur)
Misschien heb je je eigen tijd altijd al gewaardeerd, maar als je eenmaal moeder bent, zul je op een dag heel blij zijn om in je eigen huis te lopen zonder dat er nog iemand is. De rust, de mogelijkheid om naar de wc te gaan zonder achtervolgd te worden, of überhaupt de mogelijkheid om rustig op de bank te zitten … Halleluja. Iets met muziek en oren.

#2. Je eigen was doen
Mijn wasmanden lijken vaak een bodemloze put. Het is letterlijk een taak waar geen einde aankomt. Kleding blijft met een beetje geluk een halve ochtend schoon en de tijd die ik vroeger besteedde aan het lezen van tijdschriften, die besteed ik nu aan opvouwen en strijken van kinderkleding. Maar in de zeldzame weekenden wanneer de kinderen bij opa en oma logeren en ik alleen mijn eigen was en die van mijn partner hoef te doen, besef ik weer even wat voor luxe ik had.

#3. Je vervelen
Verveling is van niemand de gewenste status … totdat je mama wordt en je je realiseert dat er nauwelijks een seconde is waarop je niet bezig bent. De zeldzame momenten waarop je jezelf op de bank vindt met een lege to-do list, zijn behoorlijk geweldig.

#4. Een schaterlach van een kind
Want ja, leuk hoor een middagje alleen thuis zijn, wat minder was hebben of een lege to-do list. Dat valt natuurlijk allemaal in het niet bij een dikke knuffel of schaterlach van de kleine draakjes die onze leven zoveel leuker maken!

(Bron: Popsugar)

Lees ook: ‘Waarom moeders veel meer stress ervaren dan vaders’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (1)