4x kolven op locatie (inclusief de kroeg)

Nu mijn borstvoedingsperiode alweer ruim twee maanden achter mij ligt, denk ik nog wel eens met een glimlach terug aan die tijd. Heerlijk, dat getut en geknuffel tijdens die momenten. Bij borstvoeding hoorde wat mij betreft ook kolven, want als werkende mama wil je niet anders dan je kleintje van borstvoeding blijven voorzien. Bovendien wilde deze borstvoedende mama ook wel weer eens naar een feestje hier en daar.

Kolven was op zich niet mijn grootste hobby (van wie wel?!), maar nu ik terug kijk op die periode moet ik in mezelf grinniken over de plekken waar ik mijn kolf-ding deed en de soms gekke situaties die dat opleverde. En nee, de netjes ingerichte kolfruimte op mijn werk (met koelkast en slot op de deur) hoort daar niet bij.

Lees ook

#1 in het personeelshok van een restaurant. Niet een, maar meerdere keren moest ik daar kolven. Elke keer als ik daar naartoe vertrok, meldde ik het netjes aan de eigenaar van het restaurant en werd ik niet gestoord. Behalve de laatste keer. Met mijn strapless jurk afgezakt tot onder-borst-hoogte zat ik tegenover de deur, die na een paar minuten open vloog. Een van de koks moest naar het toilet, wat zich ook in dat hok bevond. Blijkbaar had de boodschap dat het hok even bezet was, hem niet bereikt. Manlief was net te laat om de deur dicht te houden en zo zat ik vol in de kijker. Ik weet niet wie er meer schaamrood op zijn kaken had, de kok of ik.

#2 achterin de auto in een parkeergarage. Bij gebrek aan betere locatie is je eigen auto dan de meest prettige. Met dank aan de geblindeerde ruiten kon ik rustig even kolven op de achterbank. Tot mijn kolf – op batterijen, op zich ideaal – steeds zwakker werd en er uiteindelijk mee op hield. Note to self: Als je zo’n handige kolf hebt die ook op batterijen kan, neem dan volgende keer een extra lading duracelletjes mee.

#3 in de feestruimte van een restaurant. Tussen hoofdgerecht en toetje moest ik toch echt wat gaan kolven, anders zou ik voor het toetje naar huis moeten in verband met lekkage. Het personeel verwees me naar de ruimte waar net een kwartier geleden een trouwgezelschap had zitten dineren. Ze zouden er niet terug komen, maar de tafel moest nog wel opgeruimd worden. En zo zat ik in een romantisch aangeklede ruimte, met de kaarsjes nog brandend, her en der vergeten naamkaartjes en de bloemen nog op tafel. Ik voelde me een indringer in het feestje en helemaal lekker zat ik ook niet, omdat er maar liefst vier deuren waren (die allemaal niet op slot konden) en hoge ramen met slechts dunne vitrage ervoor. Gelukkig zat er niemand buiten.

#4 mijn gekste ervaring: in de drankenkelder van een kroeg. Tja, een feestje van vrienden dat we niet mochten missen. Ons prinsesje logeerde bij opa en oma, het feestje vond plaats in een andere provincie dus ik ontkwam er niet aan: tijdens het feestje moest gekolfd worden. Op zich geen probleem. Tot ik op zoek ging naar een geschikte ruimte. De enige ruimte die afgesloten kon worden had namelijk een glazen deur (haha, no way). Optie twee was de drankenkelder, die had geen glazen deur. Ik kon plaatsnemen op een comfortabele omgekeerde krat, tussen de flesjes appelsap en de fusten bier, naast de koelcel. Terwijl het feestje boven mijn hoofd in volle gang was deed ik dan toch maar een poging om wat voeding te produceren voor dochterlief. Je begrijpt wel, dit was niet mijn meest productieve kolf-poging. Wel een goed verhaal voor een volgend feestje.

En jij, op welke gekke plekken heb jij moeten kolven? 😉

Monica

Monica (30 jaar) samen met Jeffrey de trots ouders van hun eerste prinsesje. Ze werkt in de jeugdhulpverlening en houdt van schrijven, haken, lezen, sporten en fotograferen. En propt het liefst al deze dingen in een week.

Leave a comment (4)