4x ver op reis met jonge kinderen

Ver op reis met je baby of peuter is voor de meeste ouders al spannend genoeg.  Maak het jezelf makkelijk en kies voor een droomreis, maar wel eentje waar de voorzieningen voor baby’s en jonge kinderen uitstekend zijn.

#1 Thailand
Thailand is geweldig voor een reis met jonge kinderen. De Thai zijn supervriendelijk, het is afwisselend en goedkoop. Je kunt hier een prachtig luxe hotel krijgen voor prijzen die vele malen lager zijn dan in Europa, maar je kunt ook prima op de bonnefooi rondtrekken.

Lees ook

Kinderen zijn geliefd in Thailand, en niemand kijkt je raar aan dat je met een baby op pad bent. Nergens anders in Azië kom je zoveel westerse gezinnen tegen met een baby of peuter op vakantie als in Thailand. Bovendien is de gezondheidszorg (mocht je die nodig hebben) uitstekend, met westers opgeleide artsen die goed Engels spreken. Thailand met een baby, het beviel ons uitstekend. Vanwege de witte tropische stranden, de zon, de goud schitterende tempels en het heerlijke eten. Dankzij de vele indoor speelparadijzen en leuke dierentuinen is het ook eenvoudig af en toe een kinderdag in te plannen.

#2 Canada
Canada is een droom voor natuurliefhebbers. Huur een camper, en schaf een goede babydrager aan en ga dan hele dagen naar buiten. De Canadezen zelf hebben lang zwangerschapsverlof en het is dus niet ongewoon om op de camping andere gezinnen met een baby tegen te komen.  Als de kleine slaapt samen aan het kampvuur naar de heldere nacht vol sterren kijken. De schitterende nationale parken nodigen uit tot lange wandeltochten. Dun bevolkt maar met uitstekende voorzieningen.

#3 IJsland
IJsland is een wereld op zichzelf. De natuur hier is nergens mee te vergelijken en je kunt dagen lang van de ene verbazing in de anderen vallen. Wij bezochten IJsland met een baby en dat is prima te doen. Sommige nationale parken hebben zelfs rolstoel- en kinderwagenvriendelijke routes. Je kunt het water uit de kraan drinken en is het geen enkel probleem om babyvoeding en luiers te krijgen. Dit land leent zich uitstekend voor een roadtrip met huurauto waarbij je onderweg in hotels of guesthousesslaapt. Met jonge kinderen kan je een keer slapen bij één van de vele farmstays. Na een dag in de natuur help je de boer mee om de jonge dieren zoals elanden een flesje te geven.

#4 Curaçao
Als je echt net zoals in eigen land op vakantie wil, met de AH om de hoek en alle bekende merken luiers en voeding, dan kan je het niet beter kiezen dan Curaçao. Na de rechtstreekse vlucht ben je nog steeds in eigen land en kan je gewoon Nederlands praten. Maar wel een versie van ons landje waar het heerlijk zonnig is,  de zee knetterblauw is en iedereen vrolijk naar elkaar lacht en gedag zegt. Vakantieparken met vrijstaande bungalows zijn ideaal voor gezinnen. Wissel zon, zee en strand af met een dagje Willemstad of de natuur in de nationale parken. Heb je op korte termijn plannen voor gezinsuitbreiding laat je dan eerst informeren over het zikavirus voordat je een ticket beoekt.

Deze blog is eerder verschenen op WIJ à la Mama.

Tikva

Mama van Isis (3) en oprichter van gezinopreis.nl en getrouwd met Marcel. Vanzelfsprekend is zij een reisfanaat en heeft door de jaren heen al meer dan 65 landen bezocht. Dochter Isis heeft al 15 stempels in haar paspoortje staan. Hoewel ze graag verre bestemmingen opzoeken, genieten Tikva en Marcel ook van een stedentrip dichtbij.

Leave a comment (1)