5 dingen die elke zwangere vrouw eens gedaan moet hebben

Als je zwanger bent mag je vooral heel veel niet. Genieten van een lekker kaasje onder begeleiding van een wijntje is bijvoorbeeld al negen maanden lang taboe (aaargh!). Maar het is natuurlijk veel leuker om te kijken wat je juist wél eens zou moeten doen als je zwanger bent. Volg deze checklist en let op: bevat humor. 😉

#1. Ongegeneerd pesten
Laten we zeggen dat je aan het winkelen bent. Je komt bij de kassa en legt je spullen op de toonbank. De caissière kijkt besmuikt naar je buik en vraagt wanneer je uitgerekend bent. Zet grote gekwetste ogen op en zeg, ‘wat? Ik ben helemaal niet zwanger!’. Zie hoe het gezicht van de dame in kwestie in tien seconden door een indrukwekkend kleurenpalet gaat, waarna het eindigt in een prachtig tomaatrood. Geniet nog twee seconden van het aangezicht. Verlos haar uit haar lijden. (Door te zeggen dat je wel zwanger bent hè, dit is geen aanmoediging voor bloederige praktijken).

Lees ook

#2. Draag met trots een badpak
Bonuspunten als je een bikini aandurft. Hell yes, dat jij trots mag zijn op die buik. Er groeit een heel nieuw persoon in! Striae, een putje hier of daar: jij hebt helemaal niets om je voor te schamen. (Er is overigens wel een tijd en een plaats voor een badpak. Het zwembad bijvoorbeeld. We moedigen je niet per se aan om in bikini een bezoekje te brengen aan je schoonmoeder – of zo).

#3. Schandalig gemakkelijk onder dingen uitkomen
Met de zwanger-sympathie kaart kom je overal onderuit. Verjaardag waar je geen zin in hebt? Je bent moe. Je vriendin helpen met verhuizen? Wat denk je zelf?! Al te lang niet bij je tante Klara langs geweest? Ze komt maar naar jou toe. Etc. Zet grote onschuldige ogen in voor optimaal effect.

#4. Neem tijd voor jezelf
Jahaaaa, we weten dat dit moeilijk is. Je hebt immers werk, vriendinnen, familie, de baby-komt-er-nu-toch-echt-bijna-aan-voorbereidingen, etc. Maar geloof ons maar: na de bevalling komt het er helemáál niet van. Dus: voetjes omhoog en Netflix aan.

#5. Eet!
Rare cravings zoals vanilletoetjes in combinatie met komijnekaas? Geef er aan toe! Oke, misschien niet elke dag. Het is op zich fijn om niet op te zwellen naar formaatje olifant. Maar wees in godsnaam lief voor jezelf. In herhaling: er groeit een PERSOON in je. Dat is écht heel bijzonder.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (2)