5 kraamcadeau’s waar je als kersverse moeder écht blij van wordt #Margot

Naast alle kraamcadeau’s én aandacht voor de baby is het leuk als het kraambezoek óók aan de nieuwbakken mama denkt. Want niet alleen de baby, maar ook jij hebt een topprestatie geleverd. Vandaag deel ik daarom mijn vijf favoriete kraamcadeaus!

#1. Gezonde maaltijd in je koelkast: handig en snel 
Als moeder word je gelijk gepromoot tot de personal chef van je mini me. En het voeden van dat kleine mensje neemt een hoop tijd in beslag! Zeker in de eerste weken na de bevalling kom ik handen tekort om uitgebreid te kokkerellen. Daarom vraag ik vrienden om een gezonde maaltijd mee te nemen, zodat ook wij als papa en mama onze vitamientjes binnenkrijgen. Tip: vries het in, dan kun je het op een later tijdstip opeten. Handig en snel!

Lees ook

#2. Lichaamsverzorging: lief voor je lijf
Na de zwangerschap en bevalling mag je wel extra lief zijn voor je lijf. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan, want een douchebeurt is met een baby die 24/7 je aandacht vraagt al een hele luxe! Om je lijf extra te verwennen is niks lekkerder dan je daarna in te smeren met een verzorgende bodylotion die helpt je huid te herstellen. Ik weet dat het cliché klinkt, maar het is gewoon waar.

Ik kreeg de Bodiezzz body cream spray cadeau. Een fijn product, omdat de bodyspray snel intrekt (en dat is wel handig als je minimensje ongeduldig op je zit te wachten). Extra leuk is dat er ook een baby variant is, zodat je ook samen kunt genieten.

#3. Schoonmaken: vraag hulp
Na mijn keizersnee mag ik zes weken niet zwaar tillen of zwaar huishoudelijk werk doen. De kraamhulp is na een goede week alweer verdwenen, dus wat te doen met de overige vijf weken dat ik – helaas, helaas 😉 – niet mag stofzuigen, de ramen lappen of het bed mag verschonen? Op mijn verlanglijst heb ik daarom iemand gezet die geregeld komt schoonmaken. Heerlijk dat de kraamweek op die manier wat langer duurt!

#4. Draagdoek: voel je vrijer
Je beseft pas hoeveel je met twee handen doet als ze in beslag worden genomen door je kind. Mijn dochter hangt het liefst heel de dag op mijn arm om te slapen of om te zien wat mama allemaal aan het doen is. Met een draagdoek kreeg ik een beetje vrijheid terug en had ik eindelijk weer m’n handen vrij. Plus het is extra gezellig als die kleine uk op je borst slaapt.

#5. Avondje uit: hallo boost
Moeder worden is intensiever dan ik van tevoren had gedacht. Hoe fantastisch ik de komst van onze kleine meid ook vind, soms mis ik het wel om m’n gang te kunnen gaan. Het eerste avondje uit staat daarom gepland en ik merk dat daar veel zin in heb (hoe lief ze ook is). Dus vraag je vriendinnen om je mee op stap te nemen als je na de bevalling weer fit genoeg bent. Even wat me-time geeft je een fijne boost!

In samenwerking met Billybobenpebbels.nl.

Lees ook van Margot: ‘Zwanger worden: zo bereidde ik mij voor’

Margot van Meeuwen-Verbaan

Margot (31) gooide onlangs het roer helemaal om. Na tien jaar heeft zij haar kantoorbaan als jurist ingeruild voor het ondernemersavontuur. Ze is sinds kort online ondernemer en eigenaar van de webshop VANTIQ ART, waarbij ze tijdloze kunst & design aanbiedt en blogs schrijft over een duurzame lifestyle. Samen met haar man Vincent gaat ze regelmatig (lang) op reis. Tijdens hun huwelijksreis hebben ze mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de wereld geïnterviewd over ‘geluk’ voor hun blog Nomadhappiness.com (check de prachtige plaatjes hier). Ze is dit najaar bevallen van een prachtig meisje Jolie Milou.

Reageer op dit bericht