5 momenten dat je het écht even niet meer weet

Wij moeders zijn uitstekend in multitasken en noodoplossingen. Die ballen omhoog houden. Snel kunnen switchen. Van positief en optimistisch naar puur ongeduld, bijvoorbeeld. En van ‘is goed lieverd’ naar ‘NEE, niet op je zus!’ The struggle is real. 5 momenten met-je-handen-in-je-haar…

#1 Schaapjes tellen is achterhaald
Na uitvoerige controles op temperatuur, ziekte, volle luiers, spenen, knuffels en andere storende omgevingsfactoren besluit je dat alles in orde is. Nachtvoeding deden we niet meer aan. Oké, eenmalig dan. Je troost jezelf dat je hiermee twee vliegen in één klap te pakken hebt; aandacht en een volle buik. Iets met liefde gaat door de maag. Maar… Daarna is het nóg niet goed terwijl je echt alles geprobeerd hebt. HELP? Anyone?

Lees ook

#2 Voedselweigering
Het opstellen van het juiste voedingsschema, eventueel afgestemd op werkroosters en opvangtijden, heeft uiteindelijk meer weg van een avondstudie. Maar dan héb je ook wat. Welgeteld 1 hele dag, want de volgende fase/sprongetje/koppigheid gluurt alweer om het hoekje. Terug naar Dokter Google, maar ‘baby 5 maanden voeding’ levert zoveel afwijkende cc’s op dat je het niet meer weet. Over fruit, groente en pap nog maar te zwijgen. Hoe doen al die andere moeders dat?

#3 Cry baby, cry
Na een aantal maanden moederschap denk je ieder huiltje wel van buiten te kennen. Honger, poep, slaap; elke oorzaak heeft zijn eigen toonhoogte en melodie. Maar dan! Een snerpend geluid met rauw randje dringt dwars door je ziel heen. De uithalen worden steeds dieper en elke poging tot troost wordt afgestraft met onafgebroken gekrijs… What’s wrong?!

#4 Breek je nek!
Eenmaal in staat zich te verplaatsen, laat je kleintje een spoor van kruimels, kleverigheid en speelgoed achter. Vooral die fijne lego/duplo blokken waar elke moeder al eens over struikelde zijn een pain in the ass. En vanaf dit moment gaat het alleen maar slechter. Een schoon en opgeruimd huis houdt ongeveer 5 minuten stand. Ook als er onverwachts bezoek voor de deur staat. AARGH!

#5 Working mom
Vol goede moed boen je de alom bekende spuug- en snotvlekken van je kleding, blij dat je ze ontdekt hebt nog voor dat je in die belangrijke vergadering zit. Je zit helemaal in de flow tot je kind zijn hele ontbijt er weer uitspuugt. PLEASE niet ziek zijn vandaag! Niet vandáág. Zal ik hem evengoed naar de oppas brengen..? Je kijkt naar dat bleke, zieke gezichtje en de zure lucht komt je tegemoet. Nee, dat kan echt niet.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht