5 tips om je seksleven op gang te brengen na de bevalling

Als je net bevallen bent, moet je er niet aan denken. Seks. Bah. Je onderkant ziet eruit als oorlogsgebied. Of je nou natuurlijk of niet bent bevallen, je lijf heeft tijd nodig om te herstellen. Maar nu ben je al een paar weken (of maanden) verder. Je begint de druk te voelen. Ooit moet het gebeuren. Maar hoe krijg je er weer zin in? Hier zijn mijn tips!

#1 Neem je tijd
Misschien ben je zelf enthousiast, misschien is het vooral je partner die niet kan wachten. Hoe dan ook, neem je tijd. Je moet er echt klaar voor zijn. Je partner kan heus nog een weekje (of een maandje) wachten. Doet het niet voor hem, hierin moet je echt egoïstisch zijn.

Lees ook

#2 Praat erover
Je ‘voelt’ de vraag in de lucht hangen. Wanneer gaat het weer gebeuren? Dat is misschien ongemakkelijk en misschien wil  je dit onderwerp het liefst vermijden. Maar het is juist beter om hier open over te praten en aan je partner uit te leggen hoe je je voelt. Hij begrijpt je heus wel! Maar op die manier heeft hij ook meer duidelijkheid en vermijd je de spanning die hierdoor kan ontstaan.

#3 Trek je niets aan van je omgeving
Je ziet dat je vriendin heel erg nieuwsgierig is.
Zij: ‘Vertel, wat is er?’
Vooruit dan maar. Jij: ‘Nou…ik vroeg me dus af, bestaat het seksleven na de bevalling echt? Want wij hebben het nog niet gedaan na de bevalling…’
Zij: ‘Wat, nog steeds niet??’

Door dit soort opmerkingen word je vast zenuwachtig. Er gaat dan toch weer druk boven je hangen. Maar ook hier geldt: neem je tijd! Niks moet. Echt waar, als je er te vroeg aan begint, terwijl je er eigenlijk nog niet klaar voor bent, dan beleef je er geen plezier van. En dat kan in longterm funest zijn voor jullie seksleven. Dus beter nog een weekje wachten!

#4 Ga voor kwaliteit, geen kwantiteit
Als jullie het voor de bevalling iedere nacht gezellig maakten onder de lakens, is dit nu misschien niet meer het geval. Misschien heb je er geen zin meer in, ben je moe of wat dan ook. Beter doen jullie het een keer per week met veel plezier dan iedere dag ‘omdat het moet’.

#5 Gebruik sex toys!
Voor hem, voor jou, voor jullie allebei. Dit zal een nieuw leven inblazen in jullie seksleven, en jullie je lichamen laten herontdekken. En als het geen succes is, kunnen jullie er in ieder geval om lachen. Dan wordt het vanzelf ontspannen tussen de lakens. En dat is altijd mooi meegenomen!

Deze blog is eerder verschenen op WIJ à la Mama.

Lees ook: ‘De absolute waarheid over de seksfrequentie van ouders’

Anna Venancio

Anna Venacio is visagiste, oprichter van annabeautybox.com/nl en getrouwd met Sébastien. Samen met haar man hebben ze de halve wereld afgereisd en in 7 landen gewoond. Momenteel woont het koppel in Frankrijk, waar ook hun zoontje Léo (1) is geboren.

Leave a comment (1)