5 tips voor het inrichten van de babykamer

Aan bijna geen enkele kamer in het huis wordt zoveel aandacht besteedt als aan het inrichten van de kinderkamer. Al vanaf de zwangerschap ben je druk bezig met het inrichten van het kleine kamertje voor de toekomstige nieuwe bewoner. Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om het veiligste kinderbedje, de meest praktische commode en de mooiste decoratie te vinden, moet het er allemaal natuurlijk ook nog eens stylish uitzien. Daarom geven wij je dé tips voor het inrichten van de kinderkamer of babykamer!

#1 Prioriteiten stellen
Er is zoveel keuze in meubels en accessoires voor de kinderkamer dat je al gauw geneigd bent om alles te kopen wat op je pad komt. Vooral de razende hormonen die tijdelijk het lichaam van zwangere vrouwen overnemen, zijn vaak grote boosdoeners voor impulsaankopen (heus, je bent niet de enige!). Maar ook het enorme aanbod aan superschattige kinderspulletjes zorgen ervoor dat je dingen wilt blijven kopen voor je kids. Bepaal daarom van tevoren welke dingen voor jou echt onmisbaar zijn in de kinderkamer.

Lees ook

Denk hierbij o.a. aan:

  • Een wiegje of ledikant (met alle toebehoren)
  • Een commode (met accessoires)
  • Een kledingkast

Afhankelijk van de oppervlakte van de kinderkamer kun je daarna bepalen wat je er nog meer zou willen neerzetten, zoals een boekenkast of wandplanken, een schommelstoel of misschien wel een klein bankje. Bedenk van tevoren ook goed welke functie de kinderkamer heeft. Wil je in de babykamer je kind voeden? Wil je in de peuterkamer een fijn plekje creëren waar je kind kan spelen? Aan de hand van je wensen maak je de uitzetlijst voor de kinderkamer.

vtwonen-(5)

#2 Stijl bepalen
Om te voorkomen dat de kinderkamer een rommelig allegaartje wordt, is het verstandig om te bedenken in welke stijl en met welke kleuren jullie de kinderkamer het liefst willen inrichten. Kies één of twee basiskleuren en één of twee kleuren die daar mooi bij passen. Kies bijvoorbeeld wit en mint als basis en voeg daar lichtgrijze accenten aan toe. Neem desnoods kleurstalen mee als je gaat winkelen of maak een moodboard (op papier of met behulp van Pinterest) als leidraad. Voor inspiratie kun je bladeren door je favoriete woonbladen of neem eens een kijkje op vtwonen.nl. Met behulp van hun webshop kun je zelfs een volledige shop the look doen.

vtwonen-(1)

 #3 Budget bepalen
Om te voorkomen dat jij een je partner onenigheid krijgen over de (misschien ietwat uit de hand gelopen?) uitgaven, kunnen jullie van tevoren een budget vaststellen voor de kinderkamer. Op vtwonen.nl kun je bijvoorbeeld producten zoeken op prijs. Heel handig, want zo kom je niet in de verleiding om boven het vastgestelde budget te gaan shoppen.

vtwonen-(6)

#4 Inrichten van de kinderkamer
Als je alles in huis hebt kan het echte werk beginnen. Schuif met de meubeltjes en ‘oefen’ alvast even of alles praktisch staat. Stoot je nergens tegenaan? Kun je overal gemakkelijk bij? Let bij het inrichten van de kinderkamer ook op de lichtinval. In een lichte kamer kun je gemakkelijk een hele wand schilderen in een donkere tint of met een druk behang zonder dat de kamer veel kleiner oogt. In een donkere kamer kun je beter de basis eenvoudig en licht houden en de meubels zoveel mogelijk verspreid over de kamer neerzetten voor een wat ruimtelijker effect. Voeg als laatste eventueel nog extra verlichting toe. Heb je voldoende aan één lichtpunt of kan de kamer nog wel een leeslampje of nachtlampje erbij gebruiken?

vtwonen-(2)

#5 Accessoires kiezen
Met accessoires maak je een kinderkamer helemaal af. En het handige aan accessoires is dat je ze makkelijk en snel kunt verwisselen zodat je met minimale inspanning toch weer iedere keer een andere look in de kinderkamer krijgt. Kies wel het liefst voor accessoires die bij je basisplan van de kinderkamer passen. Zo koop je spulletjes die ook onderling prima met elkaar te combineren zijn. Extra tip; op vtwonen.nl kun je ook mooi duurzaam speelgoed vinden. Deze artikelen zien er niet alleen heel stijlvol uit, maar gaan ook nog eens heel lang mee én zijn milieubewust gemaakt.

vtwonen-(3)

Succes en veel plezier met het inrichten van de kinderkamer!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met vtwonen

Mirjam Hart

Mirjam is tekstschrijver, moeder van Noah Joe (9) en Eli (net 1) en heeft een eigen blog, blog.eengoedverhaal.nu. Interieurstyling is haar grote passie. Het hele huis wordt regelmatig onder handen genomen. Lowbudget is hierbij het toverwoord. Volg Mirjam ook op Instagram (mirjam_hart).

Leave a comment (1)