5x dit is waarom jij en je baby deze winter lachend doorkomen

Ben jij deze winter uitgerekend of wordt dit de eerste winter met je baby? Spannend én leuk! We snappen dat je misschien liever een kraamfeest in een zonovergoten tuin viert en ook liever een warm zonnetje in je rug voelt prikken als je de kinderwagen op straat voortduwt … natuurlijk de zomer is fijn, maar stiekem is er ook niets lekkerder dan samen met je newborn cocoonen tijdens de winterdagen. Heb je wel eens aan deze vijf voordelen van een winterbaby gedacht? *Smile* Hier komen ze! 

In samenwerking met Jollein.

#1. Doei winterdip
Tja, nu we de donkere dagen met weinig daglicht tegemoet gaan en dan ook nog die vervelende snijdende oer-Hollandse wind … pfoe! Ja in deze periode komt de winterdip weer ellendig dichtbij. Maar ho. Wacht. Jij niet. Jij gaat de winter héél anders ervaren, geloof ons. Of je nu naar je bevalling toeleeft of pas mama geworden bent, dat lieve snoetje is hét medicijn tegen die vervelende dip. Natuurlijk, je leven staat op z’n kop en je nachten zijn kort, maar zeg nou zelf, dat weegt niet op tegen dat hummeltje dat onvoorwaardelijk bij jullie hoort. Love is in the air, oh yes! Dus dááág winterdip.

#2. Geen zweetpartijen
Zwanger zijn in de zomer is een hete hel’, schreef onze blogger Annette eens. Zo waar, helemaal als het kwik de 40 graden aantikt! Als je eenmaal bevallen bent, zit je newborn dagelijks heel wat uren aan je vastgeplakt en dat zorgt dan weer voor zweetpartijen waar je u tegen zegt. De winterperiode is wat dat betreft nét ietsje fijner. De warmte van je kleine hummeltje is dan gewoon heel fijn. Loslaten kan zelfs nog lastig worden … 😉

#3. Wintertijd = shoptijd

Als het buiten koud is, is het belangrijk dat je je kleintje goed en warm aankleed. Waar je tijdens de hete zomerdagen vaak luchtige kleding aantrekt bij je kind, heb je in de winter warmere items nodig. Met een baby kan het best een smeerboel worden dus het is fijn én handig als je wat te kiezen hebt. Des te meer reden om te shoppen dus. Hè, wat vervelend! *muhaha*

TIP! Check de nieuwe collectie van Jollein voor mooie én handige items voor je newborn. Denk aan een superzachte en warme bunny wikkeldeken (zie foto hieronder) en fijne vierseizoenen slaapzakjes.


In de nieuwe wintercollectie vind je trendy kleding voor kids tot maat 80, maar ook items als speelkoffertjes (zie foto hieronder) of dit te leuke fauteuiltje voor in huis. Bij iedere bestelling ontvang je trouwens een gratis kleinigheidje. Nice!

#4. Drukte met de feestdagen? Voor jou niet
Hoogzwanger of net bevallen rond de feestdagen? Geloof ons, ideaal! Waarom? Niemand verwacht iets van jou. Een uitgebreid kerstdiner koken? Ehm, nee. De boel versieren? Ehm, echt niet en al die andere verplichtingen laat je nu ook lekker voor wat het is. Jij en de baby staan op nummer 1 en dat vindt iedereen helemaal oké. Geniet lekker en voel je absoluut niet schuldig. Beentjes omhoog en chillen maar!

#5. Je hoeft voorlopig niet in bikini
Bikini? Slik. Als je net bevallen bent duurt het even voor je back in shape bent. Groot voordeel aan moeder worden in de winter is dus ook dat de zomer nog heel ver weg is. Je kunt nu eerst lekker ongestoord genieten van je kleine spruit en wennen aan het moederschap. Die extra zwangerschapskilo’s, ach die komen later wel. 😉

Ken jij nog een voordeel van mama worden in de winter? Vertel!

Volg je WIJ al op Instagram?

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht