5x hier wil je mee aankomen als kraamcadeau

Tijdens de kraamtijd worden kersverse papa’s en mama’s overspoeld met leuke (en soms minder leuke) cadeautjes. Een leuk kraamcadeau is namelijk zo makkelijk nog niet! Mijn favorieten om te geven én te krijgen:

#1 Gepersonaliseerde cadeautjes
Tegenwoordig bestaan er 1001 websites waar je leuke cadeautjes kan laten personaliseren met naam, geboortedatum, gewicht, etc. Knuffeldoekjes, speenkoorden, rompertjes en ga zo maar door. Mijn favoriet: een stoeltje met een handgeschilderde afbeelding gebaseerd op het geboortekaartje. Een heel mooi aandenken en het staat superleuk op de kinderkamer!

Lees ook

#2 Mama-kind sieraad
Kraamcadeautjes zijn vaak bedoeld voor het pasgeboren kindje, maar mama verdient zeker ook wat! Er zijn veel mooie mama-kind sieraden te koop. Zelf maakte mijn moeder mij heel blij met een mooie ketting.  Zo speciaal! Kijk eens bij KAYA, daar hebben ze heel veel mooie exemplaren. Ze hebben ook prachtige kindersieraden trouwens, gemaakt van luxe materialen als edelsteen of Swarovski kristallen. En het fijne is, de prijzen zijn ook nog wat lager dan bij de juwelier, mooi meegenomen!

mama-kind sieraden van kaya

#2 Eerste jaar invulboek
In het eerste jaar gebeurt er zoveel, dat kan je nooit allemaal onthouden. Daarom is het heel erg leuk om een invulboek bij te houden met de grote mijlpalen, grappige momenten en belangrijke ontwikkelingen. Niet alleen leuk om in te vullen, maar vooral ook heel leuk om later terug te lezen!

#4 10 dagen mand
Wil je niet één cadeautje geven, stel dan eens een 10 dagen mand samen. Een mooie mand met 10 kleine (en soms wat grotere) cadeautjes. Elke dag in de kraamperiode mogen de papa en mama een cadeautje uitkiezen om uit te pakken. Het is natuurlijk ook erg leuk om zo’n mand samen te stellen met een vriendengroep. Je kunt de mand vullen met leuke dingen voor het kindje, maar je kunt er ook af en toe een cadeautje voor papa en mama tussen doen.

#5 Speelgoed voor de eerste paar maanden
Zachte rammelende knuffeldoekjes, ritselende boekjes, bijtringen, tuimelaars en ga zo maar door. Er bestaat genoeg leuk speelgoed voor de allerkleinsten. Zelf ben ik fan van de speciale zwart/witte boekjes (want baby’s zien in het begin kleuren nog niet zo goed) en Arya was al heel snel dol op het geluidje van een tuimelaar.

Er zijn dus meer dan genoeg opties voor leuke kraamcadeautjes. Koop je toch liever kleertjes? Hou er dan rekening mee dat er waarschijnlijk al meer dan genoeg kleren in maat 50/56 in huis zijn (en zo’n kindje daar binnen no-time uitgegroeid is). Weet je nog niet wat je moet kopen? Vraag dan aan de kersverse ouders of er nog iets is wat ze écht nodig hebben. Zo misten wij nog een ledikantdeken en waren we maar al te blij dat iemand ons die cadeau wilde doen! (Scheelde ons weer een tripje naar de winkel).

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met KAYA sieraden. Om ook kinderen in Gambia te laten stralen doneert KAYA per sieraad één week school, waardoor er op dit moment al 10 kinderen naar school kunnen.

Lidewij Timmermans

Lidewij (25) is getrouwd met Raymond en thuisblijfmama van hun dochtertje Arya. Samen hebben ze ook nog drie harige kattenkindjes. Op babyotheek.wordpress.com schrijft zij boekrecensies over baby- en kinderboeken.

Leave a comment (2)