5x zó overleef je als kersverse mama in de stad

Yesss, het leven in the city is booming en gezellig. Iedereen leeft op straat en op elke hoek is wel wat te doen. Maar het leven als moeder van een newborn in de stad is soms gewoon bikkelen, niet? Je zit al snel opgesloten of bent aan het heen-en-weren in dat oneindige trappenhuis met baby/boodschappen/luiers.

Die lieve baby op je armen wordt ook steeds zwaarder en even de ruimte opzoeken in de tuin is er ook niet bij, want: welke tuin? Topsport dus. Als kersverse mama zat ik op drie hoog, op 50m2, met iets wat een balkon te noemen was (2m2) en mét onrustige baby. Het was dus een héle uitdaging om niet knettergek te worden. Dus, om je kraamtijd in je geliefde stadje wat draaglijker te maken heb ik deze tips voor je, zodat je het met een newborn in een stad toch relaxed hebt:

Lees ook

#1. Ga naar buiten mens!
Met een new-born komen de muren soms op je af. Voorkom dat je je opgesloten voelt en ga lekker naar buiten! Zoek de buitenlucht op in het park, de speeltuin, anywhere nearby. Frisse lucht is goed voor jou en je kleintje. Neem eten en drankjes mee in een koeltas, leg een picknickkleed neer en geniet. Is het juist sh*tweer? Zoek dan leuke, kindvriendelijke plekken op waar je ook een hapje kunt eten. De meeste steden hebben gezellige restaurants waar kinderen van harte welkom zijn.

#2. Socialize met andere (volwassen) mensen
Door de gezelligheid van andere (volwassen) mensen om je heen ben je snel afgeleid en lijkt de wereld een stuk leuker. Alleen maar thuis zitten tussen de stinkluiers en babypraat, daar is niemand gelukkig van geworden. Er zijn vast meer mama’s die hun huis ontvluchten. Een goede gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen dus! Bedenk ook dat de meeste uitstapjes die je vroeger deed, nog steeds prima kunnen. Het lijkt soms een hele onderneming om met kind + bijbehorende spullen de hort op te gaan, maar uiteindelijk is het echt fijner dan thuiszitten.

#3. Bespaar jezelf een sleepfestijn
Je kind heeft een hoop spullen nodig en jezelf helemaal te pletter sjouwen in de metro of tram werkt gewoon niet. Je bent always on the go, dus wil je jezelf makkelijk kunnen verplaatsen. Met je baby in een draagdoek of draagzak ben je al een stuk mobieler, maar: warm en zwaar. De oplossing vinden wij de Stokke® Scoot™, een speciale stadskinderwagen die heel wendbaar is en makkelijk door drukke winkelstraten kan manoeuvreren. Kan je ook nog je geshopte spullen in kwijt én gewoon naar je favoriete superkrappe cafeetje. Winnings! Voordeel: deze wagen is nu al vanaf de geboorte te gebruiken door de nieuwe reiswiegoptie. En laat die nou net een superzacht matras hebben met afneembare dekking. Met de verborgen handgrepen kun je de reiswieg makkelijk dragen zodra je hem losmaakt van het onderstel, handig als je hoog woont zonder lift! En als je het onderstel inklapt is hij plat waardoor hij weinig ruimte inneemt. Do we need to say more?

Stokke Scoot™

#4. Ontdek je plekje (opnieuw)
Ook (of misschien: gelukkig) zonder auto kan je de hele stad verkennen. Hoe leuk is het om plekken te bezoeken waar je vroeger – het leven voordat je moeder was – veel kwam? Waarschijnlijk ervaar je dit heel anders nu je moeder bent. Babyshoppen is ook een fijne bezigheid (hoewel niet aan te raden als je niet wéér een stuk maand wilt overhouden). Of bezoek mensen die je al een tijdje niet meer hebt gezien, kunnen ze gelijk je baby bewonderen! En dat kan écht prima, want slapen doen ze met een beetje mazzel toch wel in de wagen.

#5. Zoek een surrogaat-tuin
Heb je toch liever wat meer rust om je heen, maar wil je wel naar buiten? Zoek een surrogaat-tuin! Er is vast iemand in je vriendenkring/familiekring die een fijne plek heeft waar jij wel een middagje door kunt brengen. Ook hebben veel steden een stadsstrand. Op warme dagen misschien niet zo rustig, maar wel lekker om rond te hangen. Daarnaast is het bos een superplek om tot rust te komen.

En dan nog het allerbelangrijkste: regel een oppas en ga een avondje uit! Je woont tenslotte in de stad ;).

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Stokke, maar de tips zijn helemaal van ons!

Lees hier waarom wij met merken werken

Magali Schouten

Online editor bij WIJ à la Mama, megatrotse mama van Lukas (18 mnd) samen met papa Tim. Foodlover, kattenvrouwtje en creatieveling wonend in Amsterdam.

Reageer op dit bericht