5x zó raak je je kind niet kwijt in een attractiepark (of waar dan ook eigenlijk)

Heerlijk dat mooie weer en dat betekent dat wij steeds vaker zin hebben om er lekker op uit te gaan. Althans op een mooie dag erop uitrekken staat vaak gelijk aan uren in de brandende zon in de rij staan voor een attractie in een attractiepark, slenteren over een drukke boulevard, of barbecueën. Natuurlijk hou je je kleine snotaapjes élke seconde van de dag in het oog, maar we weten allemaal dat ze soms minder dan een seconde nodig hebben om te verdwijnen – hoe doen ze dat toch?

Om te voorkomen dat je na deze ontspannen – ontspannen en kinderen staan niet in hetzelfde boek, maar we doen gewoon even alsof – relaxvakantie met een kleiner gezin weer naar huis gaat volgen hier een aantal tips om die buldog van je strak aan de lijn te houden. Of nou ja, om je liefste spookje weer mee terug naar huis te nemen.

Lees ook

Natuurlijk kun je je mannetje in de buggy vastsnoeren of aan een riem doen. De kinderriem is er in allerlei soorten en maten. Met een polsbandje of bijvoorbeeld een leuke apentas en zorgt ervoor dat je doldwaze smurf niet verder dan anderhalve meter bij je vandaan kan. Ideaal voor de volleerde wegloper.

Maar wat nou als je kind nóóit wegloopt en je écht goed oplet? Met onderstaande tips heb je je muffin zo weer in je armen als het hem lukt om tóch te ontsnappen. Euh, weg te lopen.

#1 Spreek een punt af waar je elkaar ontmoet. Iets hoogs en bekends. Het moet van veraf te zien zijn. Ben je elkaar kwijt? See you there! Natuurlijk pas toepasbaar vanaf een jaar of 18 – als ze niet meer mee willen zeg maar.

#2 Schrijf met een stift of pen naam, telefoonnummer en eventueel het adres van het vakantiepark op zijn arm. Spuit er een laagje pleisterspray overheen en als die kleine ondeugd toch bedenkt dat hij wel alleen de weg naar Walt Disney weet heb je hem zo weer terug.

#3 Laat een mooi armbandje of ketting maken met zijn naam, telefoonnummer en adresgegevens. Wel goed vastmaken, zodat hij hem zelf niet af kan doen. Een hangslot zou moeten voldoen. Ook op deze manier heb je je teletubbie zo weer bij je.

#4 Heb je geen tijd meer om een armbandje te laten maken en heb je geen pleisterspray bij de hand? Een briefje met alle gegevens vastspelden achter op zijn rug – nee, niet in zijn vel. In zijn shirt! – gebeurt al jaren en is even effectief. Een goede oplossing dus, al staat het wel een beetje raar.

#5 Wil je écht zeker weten dat je gup in een straal van drie meter rond de caravan blijft dan kun je een halsband kopen met een basisstation. Dit basisstation stel je in op de gewenste afstand en zodra je spruit de grens overschrijdt krijgt ‘ie een schok. Te koop bij de dierenwi … Oh, laat maar.

Deze blog is eerder verschenen op WIJ à la Mama.

Rianne Zeyrek

Mama van Amber (13), Dilay (8), Ferhat (4), Miran (2), Baran (1) en getrouwd met Serkan. Samen met haar man runt ze een pizzeria. Ze is net iets chaotischer, trager, slordiger dan de gemiddelde mama en er valt dan ook altijd iets te beleven in haar drukke, maar gezellige gezin.

Leave a comment (10)