6 toffe manieren om aan je kinderen te vertellen dat je zwanger bent

Hoera je bent zwanger! Nu komt het lastige, hoe ga je dit bekendmaken? En als je als een kind(eren) hebt, hoe vertel je dat dan aan hen? Inspiratie nodig? Wij hebben 6 toffe manieren gevonden om het ze te vertellen!

#1. Trotse broer- en zussenkleding
Cadeautjes krijgen vinden kinderen altijd geweldig, nieuwe kleding idem dito. Verras je kind daarom met een leuk kledingstuk waar de surprise op staat. Super schattig om de blije reacties van de toekomstige grote broertjes en zusjes te zien. Als je het aan anderen wilt vertellen dan post je simpelweg een leuke foto van je trotse kind met het kledingstuk, zoals deze mama! Wij zeggen doen. 🙂

2. Een overheerlijke taart
Kinderen zijn dol op toetjes en een stukje staart is niet verkeerd en extra feestelijk. Vertel je dat je zwanger bent door middel van een taart, zet er een mooie foto op (van bijvoorbeeld je echo) of een tekst (je wordt grote broer/zus). Door de taart zullen de kinderen de verassing nog leuker vinden.

#3. Samen lezen
Om terug te komen op het geven van cadeautjes kan je je kind een boekje geven. De meeste jonge kinderen zijn dol op voorgelezen te worden of op zelf lezen, geef ze een leuk prentenboekje en lees ze voor. Je kan voor een standaard boekje gaan of voor een gepersonaliseerd boekje kiezen. Als kinderen hun eigen naam zien of horen vinden ze dat super tof! Deze mama deed het voor.

#4. Verf je buik
Voor de echte creatieve mama’s kun je zelf twee verfhanden op je buik zetten of je laat je kind zelf zijn of haar handjes erop zetten. Zo helpen je kinderen mee met de bekendmaking en wordt het tegelijk aan hen verteld. Super leuk!

#5. Foto’s van de echo
Foto’s zijn speciaal en leggen mooie momenten vast, de echo is ook een foto en natuurlijk heel speciaal! De echo laat zien wat er op komst is en de kinderen kunnen zo leren begrijpen dat er een baby op komst is. Deze broer en zus zijn in ieder geval heel blij dat zij een broertje of zusje krijgen.

#6. Just say it
Het gewoon vertellen is ook een goede manier. Neem de tijd om het rustig uit te leggen, zo kunnen je kinderen goed begrijpen wat er precies aan de hand is. Wat is er nou fijner dan een een-op-eengesprek met ze? 🙂

Heb jij nog leuke ideeën of manieren? Deel ze in een reactie met de andere mama’s to be!

Lees ook: ‘7 wel héél speciale gender reveals’

Lees meer blogs over zwanger zijn

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (1)