6x dit ga je vergeten van je pasgeboren baby

Na de bevalling van mijn eerste kind vertrouwde ik blind op mijn moeder die vier kinderen had grootgebracht. Ik dacht toen dat ik alles zou onthouden, maar wat bleek? Dit was niet het geval. Toen ik onlangs met een zwangere vriendin een kop thee dronk en ik samen met haar foto’s bekeek van mijn destijds pasgeboren baby’s, was het er weer. Jeetje, was ik dit echt vergeten?!

#1. Hoe klein hij was bij de geboorte
Bij mijn eerste kind had ik geruchten gehoord over hoeveel kinderen niet passen in de maat van de pasgeboren kleding en aangezien mijn baby bij de geboorte uitkwam op 8 pond, kocht ik niet de allerkleinste outfit. Dit bleek een verkeerde beslissing te zijn. Bedenk dat de meeste pasgeborenen bijna de eerste week of twee bijna altijd zullen passen in de kleding voor pasgeborenen.

Lees ook

#2. Het geboer na elke maaltijd
Iedereen weet dat je baby boert, toch? Maar toch lukte het mij na verschillende voedingen niet altijd om te onthouden dat ik ze moest laten boeren. Ik was zo gefocust om mijn kleine spruit te laten eten en voelde mij daardoor zo voldaan en trots, dat ik de oprisping soms helemaal vergat.

#3. Hij heeft de huid van een tiener
Voordat ik kinderen kreeg, ging ik ervan uit dat babyhuid net de huid was die ik op televisie zag. Perfect dus. Bij mijn beide zonen begon de huid op hun gezicht en bovenrug ongeveer drie weken lang uit te breken en raakte bedekt met acne. Gelukkig is baby-acne meestal binnen twee weken weer weg.

#4. Zijn ‘oude man haarlijn’
Net toen mijn kleintjes over hun acne heen waren, begon hun haarlijn te wijken. Ze gingen van de tienerlook op een oude man lijken.

Mijn kleine jongens waren allebei geboren met veel haar, maar dat alles was verloren in het eerste jaar en daarna groeide hun ‘echte’ haar. Een normaal proces dat best spannend kan zijn, omdat hun nieuwe haar een andere kleur kan hebben.

#5. De huilperiode
Tijdens de eerste paar weken van het leven huilen baby’s niet zoveel als je zou verwachten. (Ze zijn druk aan het slapen.) Maar na twee weken kan het huilen beginnen en rond zes weken ligt de piek. Bij mijn eerste kind vertelden alle vroege bezoekers wat een rustige baby hij was, omdat hij niet huilde, en net toen ik dacht dat hij een perfecte engel was, begon het huilen. Eindeloos leek het soms. Maar ach, het hoort er nu eenmaal bij.

#6. Dat hij nauwelijks knippert
Baby’s knipperen aanzienlijk minder dan volwassenen. Gemiddeld knipperen ze minder dan twee keer per minuut, waarbij volwassenen 10-15 keer per minuut knipperen. Toen ik voor het eerst merkte dat mijn baby mijn langdurig aanstaarde en ik mij afvroeg of er iets aan de hand was, heb ik het toch opgezocht wat nu de deal is met baby’s en knipperen. Hoewel het een beetje verontrustend is om naar je baby te kijken en beseft dat ze niet knipperen, onthoud dat het normaal is en je deze kennis altijd kunt gebruiken om vrienden en familie uit te dagen voor een staarwedstrijd met je baby! 😉

Lees ook: ‘Deze foto’s moet je echt maken en ga je later zo waarderen’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht