Wat leerde jij van je eerste bevalling?

Na een paar maanden zwanger zijn, dacht ik dat ik goed was voorbereid op de bevalling . Ook dacht ik dat ik er alles van wist. Ik bleek ongelijk te hebben. Op sommige dingen kun je je niet voorbereiden en sommige dingen verschillen bij iedere zwangerschap. De 6 bevallingsfeiten waar ik zelf ongelijk in had, ga ik nu met jullie delen.

#1. Het breken van mijn vliezen
Ik was erop voorbereid dat er bij het breken van mijn vliezen een stroom met water zou komen of juist een klein beetje. Bij mij kwam de stroom en het was nog veel meer dan ik dacht. Het gebeurde niet een keer, maar een stuk of 5 keer.

#2. De pijn tijdens weeën
Hoe dichter ik bij de dag van de bevalling kwam, hoe zenuwachtiger ik werd over de weeën. Ik hoorde van mensen dat het voelt als intense ongesteldheidskrampen. Met die gedachten ging ik naar bevallen, maar er klopte niets van. Het voelde alsof iemand hard in mijn ingewanden prikte en niet stopte.

#3. Mijn partner die niet daar beneden mag kijken
Ik had mezelf voorgenomen dat mijn partner tijdens de bevalling niet naar onder mocht kijken hoe het allemaal ging. Ik had het idee dat dat beeld niet meer uit zijn hoofd zou gaan en dat onze relatie toch anders werd door dit beeld. Toen ik eenmaal op dat ziekenhuis bed lag met intense weeën gaf ik er niets meer om en wilde ik dat hij naast me stond, me hielp en me liet weten wat er daar onder gebeurde. Ik kon zelf tenslotte niets zien. 😉

#4. Rusten tussen de weeën
Of je bevalling nou lang of kort duurt, je raakt uitgeput. Mijn verzorgster zei dat ik moest rusten tussen de weeën door. Ik luisterde hier niet naar . Dit was een enorme fout, want ik raakte ontzettend snel moe en had geen kracht meer.

#5. Lichaamsbeheersing
Voordat ik ging bevallen, had ik verwacht dat ik mijn eigen lichaam volledig kon beheersen. Dit ging al fout toen mijn water brak. Vervolgens lag ik op het ziekenhuisbed en begon ik van top tot teen te trillen. Dit was niet omdat ik het koud had, maar dit hoorde er ook gewoon bij.

#6. Geen eten en drinken nodig
Vooraf dacht ik dat ik de hele bevalling geen eten of drinken nodig had, omdat ik normaal ook wel even zonder kan. Ik bleek hier weer ongelijk in te hebben, want wat tussendoortjes geven jou juist kracht en energie. Kortom, ik heb mijn lesjes wel weer geleerd!

(Bron: Pregnant Chicken)

Lees ook: ‘Een geboorteplan, is dat nu echt handig?’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht