6x dit missen we als moeder stiekem allemaal…

Het moederschap is fantastisch! Maar eerlijk is eerlijk, er zijn toch wel wat dingen die we allemaal missen sinds we moeder zijn, toch?

#1 Uitslapen… Do I need to say more? Ieder weekend uitslapen of nog even snoozen. Heerlijk! Helaas is die periode voorbij. De wekker (ook wel baby, dreumes, peuter of kleuter genoemd) gaat meestal behoorlijk vroeg af. Vaak ook nog op de momenten dat jij het liefst nog even zou willen bijven liggen.

Lees ook

#2 Een super schoon en opgeruimd huis Neutrale kleuren, een blinkende keuken en badkamer, een schone vloer en glimmende ramen hebben plaats gemaakt voor felle kleurtjes, een speelgoedkeuken, koekkruimels en rozijntjes die je op de meest vreemde plekken terugvindt en kinderhandjes op ieder raam. Ach ja…

#3 Overal naar toe op je high heels Coco Chanel zei ooit: “Keep your heels, head and standards high“. Helemaal mee eens, maar sinds ik moeder ben, ben ik gemiddeld zo’n 6 cm kleiner. Stoere sneakers en platte laarzen lopen toch iets makkelijk achter de kinderwagen.

#4 Kleding zonder pindakaas-, melk of andere ondefinieerbare vlekken Laatst kwam ik in een zwart jurkje een vergadering binnen en het viel me op dat een paar mensen argwanend naar m’n panty keken. “Oh jeej, is m’n jurkje misschien te kort” dacht ik nog. Maar nee, een paar fijne pindakaasvlekken waren duidelijk zichtbaar! Vlak voor ik van huis vertrok werd mijn been nog even geknuffeld door m’n dochter en ik was haar pindakaashandjes (met als resultaat een pindakaaspanty) volledig vergeten!

#5 Tijd voor jezelf en tijd voor je partner Welke serie gaan we dit weekend eens binge-watchen? Even naar de film gaan? Daarvoor ook maar uit eten? Spontane date nights of de hele ochtend in de badkamer doorbrengen (denk aan: masker voor het gezicht, masker voor het haar, nagels lakken en lekker in bad terwijl je rustig een tijdschrift doorbladert) zitten er niet altijd meer in, zonder dat er oppas geregeld moet worden of dat iemand (die onder de 1 meter is) je komt storen.

#6 Energie voor 10!  Mijn energielevel is toch aardig gekelderd sinds ik moeder ben. Minder slaap en drukke dagen hakken er toch in. En dan heb ik het nog niet eens over mijn geheugen! Ik ben een ster in dingen vergeten (en mijn oudste is al 3,5). Mijn goede geheugen komt vast nog eens terug! Hoop ik.

Al met al verrijkt het moederschap ons en kunnen we ons al helemaal geen leven meer voorstellen zonder onze schatjes. Maar zo nu en dan denk ik toch nog wel eens terug aan die goede oude tijd… 😉

Ons rijtje is vast niet compleet! Wat missen jullie?

Lees ook: 5x onverwacht leuk aan het moederschap.

Danielle Lek

Danielle is verloofd met haar grote liefde Sjors en mama van pittige peuter Senna en vrolijke baby Quinn. Werkt als Communication Manager, blogt op www.mamasandmore.nl, wordt relaxed van yoga en krijgt energie van zingen en gek doen met haar kinderen!

Leave a comment (2)