6x zo maak je je huis babyproof

Je kind is inmiddels een paar maanden oud, maar oeps, staan die planten en tv staan wel op de juiste plaats? Niet echt. Snel zet je ze op een verhoging, zodat het veilig staat. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er ongelukken gebeuren of dingen stuk gaan, omdat je grijpgrage baby het wil pakken. Is jouw huis al babyproof? En heb je al aan deze zes dingen gedacht?

#1. Giftige planten
Niet alle planten zijn giftig, maar sommige planten kunnen negatieve gevolgen met zich meedragen voor je kind. Het kan huidirritaties of allergische reacties veroorzaken. Kijk dus goed naar welke planten je koopt of zet ze op een veilige plek.

#2. De televisie
Zorg ervoor dat de tv aan de muur hangt, of op een verhoging staat, zodat je kleine er niet bij kan. Het is heel verleidelijk om alle leuke plaatjes en filmpjes op tv aan te raken en proberen te pakken. Dit kan soms leiden tot een tv die stuk op de grond valt.

#3. Een tapijt
Het is handig om een tapijt thuis te hebben, zodat je kind niet snel valt en uitglijdt. Verder is een antislipmat ook heel handig, voor zowel in de woonkamer als in bad.

#4. Kastjes en lades
Kinderen zijn dol op kastjes en lades en vooral wanneer er iets in zit waar zij mee kunnen spelen (maar eigenlijk niet mag). Maak daarom de handvatten van de kastjes vast met veiligheidsriemen of touwen, zodat dat kastje met waspoeder in ieder geval dicht blijft.

#5. Het fornuis
De knoppen van het fornuis zijn voor kinderen geweldig speelgoed. De handvatten van de pan trouwens ook. Zorg ervoor dat je kleine hier zeker niet bij kan. Dit kan afschuwelijke ongelukken veroorzaken.

#6. Kleine voorwerpen
Lego is geweldig speelgoed voor de wat oudere kids, maar voor het jongere babybroertje levensgevaarlijk. Ze kunnen het zo doorslikken en er in stikken. Dus ruim dit goed op. Wanneer weetje of iets te klein is? Gebruik een lege wc-rol om te testen of het gevaarlijk is of niet. Wanneer het speelgoed niet door de opening van de rol kan, dan is het babyproof.

Het is misschien even puzzelen met spullen, maar veiligheid boven alles, toch? 🙂

(Bron: PureWow)

Lees ook: ‘Deze zelfgemaakte oplossingen in huis van ouders zijn geniaal’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht