7 feiten over Valentijn

De dag van de liefde is aangebroken: Valentijnsdag! Vorig jaar kreeg ik nog van mijn dochter een mooie tekening onder onze slaapkamerdeur doorgeschoven. Super schattig! Ikzelf doe al jaren niets meer aan deze dag en van manlief hoef ik ook niet echt wat te verwachten. Toch vroeg ik mij vanmorgen af, hoe vieren wij in Nederland eigenlijk Valentijn? Ik heb een klein zoektochtje op internet gedaan en kwam ik vrij snel een aantal feiten op het spoor. 

Wist je dat:

Lees ook

#1. Vorig jaar werd Valentijnsdag gevierd door één op de drie Nederlanders.
#2. Deze groep geeft ieder jaar weer meer uit aan de dag van de liefde. In 2013 lag het gemiddelde rond de 46 euro, terwijl we vorig jaar op 55 euro uitkwamen. Dat stelt onderzoeksbureau Motivaction vast, zich baserend op een onderzoek onder 1500 Nederlanders, de ‘Feestdagenmonitor‘.
#3. Meer dan de helft van de respondenten die Valentijn viert, koopt een cadeautje voor zijn of haar geliefde.
#4. Mannen gaven in 2017 gemiddeld 40 euro meer aan uit dan vrouwen.
#5. 29 procent van hen koopt dit geschenk online, terwijl vrouwen het meest te vinden zijn in een fysieke winkel (73 procent).
#6. Het is een trend om Valentijn buiten de deur te vieren. 32 procent die Valentijnsdag vierde ging vorig jaar naar een restaurant. In 2013 lag het percentage van de Nederlanders die op deze dag uit eten ging nog op 22 procent. Ook worden er uitjes genoemd zoals een hotel, theater of de dierentuin.
#7. Maar liefst 68% viert Valentijnsdag op de bank, knuffelend.

HA, ik hoor bij die 68%. Dus zeker weten dat ik lekker knuffelend met dochters en manlief op de bank kruip. Overigens niet alleen op Valentijnsdag natuurlijk, nee dit is als het even kan dagelijkse kost. Lang leve de liefde en het ons gezin. Een mooier Valentijnskado kun je je niet wensen toch?

Lees ook: ‘Laat de liefde spreken. Doe je mee?’

 

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht