7 verschillen tussen zwanger zijn als twintiger en dertiger

Een kind krijgen is één groot wonder. Of je nou op je 20e of 30e bevalt, het blijft mega bijzonder. Toch zijn er wat grappige verschillen tussen een zwangerschap in je twintiger jaren en een zwangerschap in je dertiger jaren. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

#1. Hoe je je voelt over de zwangerschapspijn
20 jaar: Je vindt het niet erg, hooguit een beetje vervelend. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat je zwanger bent en je weet niet wat alle pijntjes inhouden. Dit houdt in dat je er soms moe van wordt, maar eigenlijk ook weer van geniet.

30 jaar: De pijn is vervelend en je wordt er stapelgek van. Het is dat je er iets prachtigs voor terugkrijgt, maar anders …

#2. Hoe je je zwangerschap bijhoudt
20 jaar: Elke positieve echo, de ochtendmisselijkheid, elk hapje en stapje en elk woordje houd je bij in een boek of op foto’s op internet. Na een paar jaar heb je een paar boeken vol herinneringen.

30 jaar: Je krijgt vragen van mensen of je wel kwaaltjes hebt bij je zwangerschap, of dat je niet trots bent op wat je kind al kan. Natuurlijk wel, maar op je 30e schrijf je dat niet meer allemaal op in details.

#3. Hoe je naar zwangerschapskleding kijkt
20 jaar: Je koopt je suf in de kleding en wil het liefste alles hebben. Later blijkt de helft niet nodig te zijn, maar het is gewoon zo leuk om te kopen.

30 jaar: Je wil niet graag in die flodderige, wijde kleding, maar omdat je wat minder sportief bent geworden groeit je buik wat sneller. Je moet deze kleding nu dus aan en legt jezelf erbij neer.

#4. Je gedachten over babyshowers
20 jaar: Je vindt babyshowers te gek. De cake, cadeau’s en versiering kunnen niet gek genoeg.

30 jaar: Het hele huis vol met mensen en versiering hoeft van jou niet meer. Jij wordt vrolijker van een rustig avondje op de bank met een leuke film.

#5. Hoe goed je voorbereid bent
20 jaar: Je leest alle zwangerschapsboeken, bent lid van elk forum op Facebook en je bent aanwezig bij  iedere les zwangerschapsgym. De babykamer verander je nog 100 keer en de vluchtkoffer staat al maanden van tevoren klaar.

30 jaar: Je houdt je helemaal niet bezig met een geboorteplan of wat andere moeders doen.

#6. Hoe je aankondigt dat je zwanger bent
20 jaar: Elk socialmediaplatform is ervan op de hoogte dat jij een kind krijgt. Je denk ver van tevoren na over hoe je het aan iedereen gaat vertellen. Je wilt natuurlijk wel iets leuks en origineels.

30 jaar: Op internet laat je niets los over je zwangerschap, hooguit één foto op Facebook. Wanneer je op zondag op de koffie bent bij je moeder vertel je hun gewoon dat je zwanger bent, zonder er een heel drama van te maken.

#7. Hoe je naar babyboeken kijkt
20 jaar: Je leest elk boek dat te maken heeft met zwanger zijn en alles eromheen. Wanneer je gaat bevallen ben je er zeker van dat je er helemaal klaar voor bent.

30 jaar: Je bent oud genoeg en je gaat ervan uit dat je genoeg levenservaring hebt opgedaan en het zelf allemaal wel aan kan. 😉

(Bron: Romper)

Lees ook: ‘De grote verschillen tussen jongens en meisjes (waar of niet?)’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (2)