7 originele manieren om je partner te vertellen dat je zwanger bent

Hoera, je bent zwanger! Maar hoe ga je dit aan je partner vertellen? Ga je het gelijk vertellen, omdat je staat te trappelen? Of kun je een geheimpje bewaren en ga je het op een originele manier vertellen? Om wat inspiratie op te doen hebben wij een aantal manieren voor je op een rij gezet. Voor welke ga jij?

#1. Spontaan cadeautje geven met dé boodschap
Verras je partner door een cadeautje te geven, gewoon omdat het kan. Geef hem een romper waar op staat: ‘You’re going to be a dad’, ‘I’m pregnant’ of ‘We’re expecting!’ (of één van de Nederlandse varianten natuurlijk). Wat helemaal cute is, geef hem spontaan babyschoentjes. 😉

Lees ook

#2. Iets zoets schat? En dan heel random beschuit met muisjes geven
Heeft je partner nog trek en heeft hij of zij zin in een toetje of iets lekkers? Verras hem of haar met beschuit met muisjes. Geef het toetje of lekkernij en zeg verder niets. Kijk toe hoe het nieuws je partner’s hoofd doordringt!

#3. Tijdens een fotoshoot de boodschap tonen op een briefje
Een leuke manier om je zwangerschap bekend te maken is om een fotoshoot te doen met je partner. Een goed idee is om beiden een boodschap op te schrijven en op het moment van het maken van de foto elkaar de boodschap te tonen. Schrijf bijvoorbeeld op ‘Ik ben zwanger’ of ‘Wij verwachten een kind’. Op die manier leg je precies het moment vast dat je partner erachter komt dat je zwanger bent. Onvergetelijk!

#4. Kijk lieverd, ik heb een nieuw t-shirt!
Een print of tekst op een t-shirt valt op en dat zien mensen vaak als eerste als ze naar je kijken, maar mannen? Ehm. Niet. Altijd. Trek een t-shirt aan en ga die showen aan je partner. “Kijk schat, mooi shirt heb ik hé?” Ook leuk, gewoon niks zeggen en kijken hoe lang het duurt voordat hij het doorheeft.

#5. Selfie filmen goed op hem richten en roepen: ‘Ik ben zwanger’
Foto’s maken is iets wat we eigenlijk de hele dag door doen, het is zozeer niet opvallend gedrag. Dus stel voor om een selfie samen te maken en maak in plaats van een foto stiekem een filmpje. Zeg bijvoorbeeld voor het aftellen ‘1, 2, 3 … JA! Ik ben zwanger’. Dan leg je dit mooie moment vast op video, wat voor mooie herinneringen zal zorgen en achteraf voor een lachmoment, hoe zal hij kijken? 😉

#6. Diner voor twee … drie?
Wat is er nou fijner dan gezellig samen uiteten gaan? Verras je partner door je zwangerschap tijdens het diner bekend te maken. Dit kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld via speciaal toetje of menukaart met een boodschap. Helemaal leuk is vuurwerk bij je toetje, kijk toe hoe de verbazing bij je partner op het gezicht schiet. Tip: zorg dat een van obers of serveerster het even filmt.

#7. De klassieker, maar niet minder tof: dé zwangerschapstest onthullen
De klassieker, de zwangerschapstest zelf! Simpel alleen je zwangerschapstest showen of als cadeautje geven, doe wat je zelf wilt!

Heb jij nog meer leuke ideeën? 

Lees ook: ‘7 wel héél speciale gender reveals’

 

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (2)