Seks tijdens een familievakantie lastig? Volg dit stappenplan

Voordat je kinderen hebt, zijn de vakanties helemaal voor jezelf. Lekker uitslapen, de hele dag doen waar je zin in hebt en seks hebben wanneer (en meestal waar) je maar wilt. Maar nadat je moeder wordt, draaien vakanties meestal om activiteiten die je kinderen gelukkig maken.

Tijdens een recente familievakantie met onze drie kinderen, zijn man en ik erin geslaagd om even weg te sluipen. Ja, het was een vluggertje, maar leuk was het wel. En bonus: we zijn niet ontdekt door een van onze kinderen. (My god, dat lijkt mij een nachtmerrie).

Lees ook

Ga jij binnenkort op familievakantie, maar wil je ook wat ‘’quality time’ met je partner, pak het dan als volgt aan …

#1. Boek een hotelsuite met aangrenzende slaapkamers
Dit hangt natuurlijk af van je budget en de leeftijd van je kinderen. Als het niet mogelijk is om een aangrenzende slaapkamer te boeken, bespreek dan twee opties met je partner: de douche of onder de lakens 😉

#2. Controleer of de kinderen slapen
Controleer vervolgens opnieuw. Nee echt, check dubbel of ze niet “doen alsof ze slapen”. Voor iedereen beter.

#3. Wacht een kwartier
Na 15 minuten kun je er namelijk wel zeker van zijn dat er niet opeens een kind nog naar de wc moet of toch nog een slokje water wil. Zou voor een, uhm, ongemakkelijke situaties kunnen zorgen.

#4. Kleed je snel uit
Er is geen tijd voor voorspel! Een nachtmerrie van een van je kinderen kan op elk moment ontstaan.

#5. Maak weinig geluid
Om ervoor te zorgen dat je je kinderen niet wakker maakt, zet je de tv uit, zet je je telefoon op stil en probeer zelf ook geen harde geluiden te produceren. Zie het als een leuke uitdaging. Haha!

#6. Schiet op
Wanneer kinderen zo dicht in de buurt zijn, is het een sprint, geen marathon. 😉

Veel succes!

Lees ook: ‘Mama, waar komen baby’s eigenlijk vandaan?’

(Bron: Popsugar.com)

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht