7x babyshower activiteiten die wél leuk zijn

Blegh, babyshowers. Je kunt de klok erop gelijk zetten of je bent luiers met nutella aan het verschonen of potjes babyvoeding aan het proeven. Mij maak je er in elk geval niet blij mee, maar deze originele dingen om te doen op een babyshower zeker wel!

Vergeet dus die afgezaagde spelletjes, je kunt veel leukere dingen doen die ook nog eens een mooie tastbare herinnering voor later zijn, zoals…

Lees ook

#1. Een ABC babyboek
Print kaarten/pagina’s uit met daarboven een letter van het alfabet (zorg wel dat ze allemaal aan bod komen anders is dat ook weer zo jammer) en laat iedereen één of meerdere pagina’s invullen/kleuren met een woord en een tekening. Zo kan het kind later ABC leren met een eigen zelfgemaakte boekje!

#2. Raad de babyfoto
Eén van mijn favorieten (want: hilarisch) is het raden van babyfoto’s. Vraag van alle gasten een babyfoto van te voren, verzamel allen op een paar a4tjes en print deze voor iedereen uit. Laat iedereen raden wie wie is op de dag zelf.

#3. Raad het aantal snoepjes
Vul een glazen fles(je) met snoepjes (in de kleur van het geslacht) en laat iedereen raden hoeveel ze denken dat erin zit. De winnaar krijgt een leuk prijsje mee naar huis.

#4. Dé mama-bucket lijst
Het eerste jaar als moeder kan best wel overweldigend zijn, pittig en vermoeiend. Laat alle mama gasten een mandje vullen met briefjes waarop de geweldige momenten staan die je in het eerste jaar gaat meemaken en hoe zij dat hebben ervaren. Een hart onder de riem voor moeilijke tijden!

#5. Een slinger met babywensen
Laat alle gasten een boodschap voor de baby-to-be schrijven op leuke kaartjes en hang deze op als slinger (met leuke knijpertjes aan een touwtje) tijdens de babyshower, super cute! Deze kaartjes met babywensen heb ik als een schat opgeborgen in een kistje op zolder en als de kleine man groot genoeg is gaan we ze samen lezen, can’t wait!

#6. Babyvoorspellingen
Maak (of koop) leuke kaartjes waarop alle gasten kunnen aangeven hoe ze denken dat A. de baby gaat heten, B. wanneer hij/zij geboren zal worden, C. hoeveel hij/zij zal wegen, D. hoe lang hij/zij zal zijn, E. op wie hij/zij zal lijken en F. wat voor karaktertje hij/zij zal krijgen. Leuk om later terug te kijken voor mama en kind!

#7. Kraammand
Wil je helemaal geen activiteiten en liever cadeautjes geven to the max? Stel dan met de hele groep een leuke kraammand samen.

Wat vond jij een leuke activiteit tijdens je babyshower?

Lees ook: ‘8 tips voor de perfecte babyshower’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (1)