7x dit moet je doen voordat je baby gaat lopen

‘Of we de tijd niet gewoon even stil kunnen zetten’, vroeg een vriendin mij laatst. Ze is sinds een half jaar ook moeder en begrijpt nu pas echt mijn dramatische uitspraken als ‘het gaat mij allemaal veel te snel hoor’ en ‘maar gister was ze nog een baby.’

Vooral wanneer je baby begint te lopen, valt op hoe snel ze eigenlijk groot worden. Het ene kind zet zijn eerste stappen al met negen maanden, terwijl het andere kind rustig nog een half jaartje langer wacht en het prima vindt om de wereld kruipend te ontdekken. Wanneer het ook zover is, dit zijn 7 leuke dingen die je gedaan moet hebben voordat je baby gaat lopen. Nee, niets moet natuurlijk, maar leuk zijn ze wel!

Lees ook

#1. Bezoek een kunstmuseum
Je baby zal genieten van alle verschillende kleuren en vormen terwijl jullie samen door het museum gaan. En echt geloof me, het is veel makkelijk om met je kind naar een museum te gaan wanneer het nog ‘rustig’ in de kinderwagen blijft zitten dan wanneer je je kind om de haverklap bij de security weg moet trekken.

#2. Maak uitgebreide babyfoto’s
Haal de fotografie-skills in jezelf naar boven en maak babyfoto’s in de mooiste omgevingen. Je hoeft je kind enkel goed te positioneren en jij maakt de leukste kiekjes. Deze kansen zullen zoveel moeilijker worden als je kind zelf volledig mobiel is. 😉

#3. Ga uiteten
Oké, ik geef toe. Dit is niet voor alle ouders de beste optie. Zelf vond ik het echter wel super relaxt om uiteten te gaan voordat mijn dochter begon te lopen. Ik zette haar in de kinderwagen en terwijl wij heerlijk konden eten, keek zij haar ogen uit. Ik hoef dit, nu ze kan lopen, niet meer in mijn hoofd te halen.

#4. Breng een bezoekje aan de dierentuin
Of het nu je oma van 90 is of je kind van 10 maanden, mensen van alle leeftijden houden van dieren. Dus waarom niet zo snel mogelijk beginnen met het kennismaken met al die gezellige beestjes. Een levenslange liefde voor dieren begint nu!

#5. Ga picknicken in het park
Natuurlijk, deze tip is afhankelijk van het weer. Maar als het mogelijk is, breng dan een middag door in het park met je baby en een mand met lekker eten. Er is niets zo leuk als genieten van tijd in de natuur met je kind. Het kan zo simpel zijn!

#6. Neem een ​​duik
Die kleine benen kunnen misschien nog niet lopen, maar ze kunnen zeker wel door het water bewegen. Het nemen van een ouder- en babyles bij je plaatselijke zwembad, of zelfs het opvullen van een kinderbad in de achtertuin, gaat geheid voor plezier zorgen!

#7. Maak een tekening
Als je je baby nog op één plek kunt zetten zonder dat hij binnen no-time aan de andere kant van woonkamer staat, is het geen slecht idee om een groot vel papier voor hem neer te leggen, plus wat gemakkelijk te grijpen kleurpotloden. Op deze manier belanden zijn eerste tekenkunsten op een stuk papier in plaats van op de muren. 😉

(Bron: Romper.com)

Lees ook: ‘Als je dreumes opeens gaat lopen (en nu?!)’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht