7x waarom een groot leeftijdsverschil juist leuk is

Je hebt 1 kind en wordt na 5 jaar weer zwanger van een tweede. Is dat leeftijdsverschil erg? Nee joh! Het heeft juist veel voordelen. We hebben daarom een lijstje gemaakt met 7 redenen waarom een groot leeftijdsverschil tussen je kinderen niet erg is, maar juist heel leuk.

#1. De oudste leert te beschermen en geeft het voorbeeld
Doordat je oudere kind zelfstandig al heel wat kan, zou hij of zij ook wat begeleiding op zich kunnen nemen. Mijn zoon (8) leerde om beschermend te zijn tegenover mijn dochter (2). Ook willen ze alle wijsheid over dragen aan het jongste kind. Hoe cute is dat?

#2. De kleinste heeft iemand om tegenop te kijken
Je jongste zal altijd tegen je oudste kind opkijken en proberen om ervan te leren. Mijn kleine doet dat gedrag precies na, omdat zij ervan uitgaat dat dit is hoe het moet.

#3. De oudste blijft een kind
Als mijn zoon met zijn vrienden speelt, is het alsof hij heel stoer is en niet meer met speelgoed wil spelen dat voor kleinere kinderen bedoeld is. Maar wanneer hij met mijn dochter thuis speelt, is het alsof hij weer even 3 jaar oud is. Heerlijk.

#4. De kleinste leert van de oudere
Dit is natuurlijk niet altijd goed, want het kan ook een negatieve invloed hebben op het jongste kind. Mijn zoon leerde mijn dochter wat woordjes, liedjes en hoe zij stapjes kon zetten aan tafel. Daar waren wij als ouders heel blij mee en trots op.

#5. De oudste neemt ouderrol op zich
Dit kan ook een beetje uit de hand lopen, wanneer de oudste zich iets te vaak gaat bemoeien met wat de jongste doet en mag. Wij als ouders moeten daar wel duidelijkheid en orde in krijgen. Verder is er niet veel mis mee. Het oudste kind bedoelt het alleen maar lief.

#6. De kleinste heeft iemand die voor hem/haar opkomt
Ook al kunnen broers en zussen elkaar af en toe in de haren vliegen, ze komen altijd voor elkaar op. Mijn zoon komt altijd voor zijn zusje op, ook al zorgt het voor ruzie met zijn vrienden. Family first. 😉

#7. Beide kinderen hebben tijd alleen
De eerste 5,5 jaar waren mijn partner, ik en mijn zoon met z’n drieën en ging al onze aandacht ook naar hem. Toen hij op school zat kregen wij pas onze dochter, omdat onze zoon op school zat konden wij ook veel tijd alleen met onze dochter besteden. Zo krijg je niet het probleem dat de één meer aandacht krijgt dan de ander.

Zo zie je maar dat het leeftijdsverschil helemaal niet erg is.

(Bron: Scary Mommy)

Lees ook: ‘4 x redenen waarom ik mijn kinderen hetzelfde kleed’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht