7x waarom ik fan ben van Dirk Scheele (en win kaarten voor zijn theatershow!)

Zoals deze kop al keihard verklapt, is deze mama fan van Dirk Scheele. Ik geef eerlijk toe, tegen alle verwachtingen in, want ik ben eigenlijk een cultuurbarbaar en meer het type ‘buitenmama’. Lekker klimmen en klauteren met de kids in de speeltuin of wandelen in het bos. Heerlijk! Tot mijn lieftallige buurvrouw op een zaterdagochtend aanbelde en vroeg: “Ik heb twee kaartjes over voor de theatervoorstelling van Dirk Scheele. Willen jij en Isa misschien mee?” Het regende pijpenstelen die dag dus we konden wel een plan B gebruiken. Na een korte aarzeling stemde ik in en daar gingen we.

Achteraf ben ik zo blij dat ik het een kans gegeven heb. Isa, mijn 3-jarige peuterdochter, vond het geweldig en had samen met haar buurmeisje pret voor tien. Deze ‘buitenmama’ raakte ontzettend geïnspireerd door deze vrolijke kinderpopster, want we konden thuis best eens vaker bij elkaar gaan zitten om liedjes te zingen, zelf te verzinnen of muziek te maken. Kortom, het positieve Dirk Scheele-effect had mij in de greep. Momenteel speelt hij de show ‘Huis- tuin- en keukenavonturen’ opnieuw in theaters door het hele land. Wij hebben de kaartjes zojuist besteld, want wat is zo’n theatermiddag leuk zeg!

Lees ook

Vandaag wil ik daarom tegen alle moeders roepen die (net als ik hiervoor) niet of nauwelijks met hun kroost naar het theater gaan: geef het eens een kans en ga ook eens een kijkje nemen bij de show van deze kindvriendelijke theaterartiest. Ik zal je verder uitleggen waarom …

#1. Deze kinderpopster is een rasechte muzikant, want op zijn gitaar tovert Dirk alle geluiden eruit die je maar kunt bedenken. Heel knap! In de voorstelling ‘Huis- tuin- en keukenavonturen’ neemt hij je met zijn vrolijke liedjes mee op reis door zijn huis, waarin steeds wonderlijke en spannende dingen gebeuren. Stofzuigers komen tot leven, boterhammen dansen de boogie en de dieren in de tuin zingen mee met alle liedjes. Verwacht een vrolijk feest en de zaal ging uit zijn dak bij de liedjes als ‘Pantoffelpolonaise’ en de ‘Pannenkoekenparty’.

#2. Hij verveelt niet (echt niet), inspireert juist. Natuurlijk ga je naar zijn voorstelling vanwege je kinderen, maar deze mama heeft zich absoluut niet verveeld. Ik raakte juist geïnspireerd. Hoe leuk is het om eens wat vaker liedjes te zingen samen en die bijvoorbeeld zelf te verzinnen. Ook verschenen figuren als Joes en Tante Viola op het toneel. Dat zorgt voor een fijne afwisseling vond ik.

#3. De kinderen mogen meedoen (interactie = fijn).  Dirk vraag regelmatig iets aan de kids in het publiek. Dat doet hij echt leuk, dan komt zijn ervaring als muziektherapeut van pas.

#4. Hij is ook regelmatig op TV te zien en dus zijn de meeste kids dol op hem. Het hielp mijn dochtertje in ieder geval. Ze vond het best een beetje eng in het begin in het theater maar toen herkende ze hem en was het goed.

#5. Hij heeft ook een heel leuk YouTube kanaal (leuk voor tussendoor). Ga maar eens kijken!

#6. Hij neemt tijd voor zijn fans (na afloop). Het dochtertje van mijn buurvrouw wilde graag nog even op de foto, nou we waren niet de enige. Maar nee, hij nam de tijd en dus kwamen wij ook aan de beurt. Zo hoort het ook! 😉

#7. Hij doet dit al 25 jaar, heeft dus al generaties van deze vrolijke muzikale vibe voorzien, respect! Zijn enthousiasme is nog steeds aanstekelijk. We hebben genoten en ik hoop dat hij nog veel generaties mag vermaken. You go Dirk!

Win kaarten voor ‘Huis- tuin en Keukenavonturen’ (2+)
Op ons Instagram kanaal geven wij momenteel  3×2 kaarten weg voor de show ‘Huis- tuin- en keukenavonturen’ in een theater naar keuze. Meedoen? Ga naar de Instagram pagina van WIJ en vertel ons in een reactie onder de post in welk theater je de voorstelling graag zou willen zien. Vrijdag 26 oktober maken wij de winnaars bekend.

Deze blog is in samenwerking met Dirk Scheele Producties. Lees hier waarom wij met merken samenwerken.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (1)