7x waarom ik mijn zwangere buik niet mis

“Geniet nog maar even van die buik, je gaat hem straks nog missen”. Aan het einde van je zwangerschap en jij inmiddels helemaal klaar bent met die enorme buik en alle ongemakken, zeggen mensen vaak dat je die buik nog wel gaat missen. In mijn eerste zwangerschap kon ik mij dat al moeilijk voorstellen, maar nu bevallen van de tweede, weet ik het zeker. Die buik mis ik echt niet! En wel hierom …

#1. “Jij hoeft zeker niet lang meer? “ of “Zo, wat een buik al! Zijn het er echt geen twee?”. Ongevraagde, een tikkeltje vervelende opmerkingen over je zwangere buik. Die komen je aan het einde, en waarschijnlijk ook halverwege je zwangerschap echt je neus uit.

#2. Probeer je veters maar eens te strikken aan het einde van je zwangerschap, het ziet er op zijn minst een beetje sneu uit dat gestuntel..

Lees ook

#3. De ongevraagde aaien over je buik. Ken je dat nog van vroeger? Die vervelende oud  tante die altijd in je wangen moest knijpen? Juist, ook als je zwanger bent heb je last van ‘oud tantes’ die ongevraagd even aan je buik willen zitten. “Nee, hij brengt geen geluk als je erover wrijft!”.

#4. Iets laten vallen? Haha, succes met het oprapen. Of wacht even, het omhoog komen is nog veel erger.

#5. “Schat, je bent nogal harig.”, ja hoor ook deze opmerkingen heb ik gehad tijdens mijn zwangerschap. “Wat denk jezelf? Ik zie alleen maar buik als ik naar beneden kijk! Je doet het er maar mee!”.

#6. “Ah, wat zijn die baby schopjes schattig he in je buik?”. Schattig? Wacht maar tot het laatste trimester, dan veranderen die schattige schopjes ineens in karate trappen! Arme ribben..

#7. Zwangerschapskleding.. Wat ben ik blij dat ik mijn normale broeken weer aan kan! Die zwangerschapsbroeken zitten heerlijk, totdat je buik zo groot is dan die band tot onder aan je navel zakt..

Maar toch, het is raar om ineens zonder buik te leven. Het leven in je te voelen, en contact te maken met de baby in je buik. Natuurlijk is dat wennen, missen heb ik het niet gedaan. Er lag immers een prachtig kindje op mijn buik in plaats van erin. Maar, het is en blijft bijzonder..

Wat ga jij absoluut niet missen aan je zwangere buik? Of wat mis je nu juist wel?

Kim de Wit

Kim (25 jaar) mama van Noa (3) en Maes (0) werkt als Technisch Projectvoorbereider en houdt van een dansje & drankje met haar vriendinnen. Daarnaast probeert ze oneindig veel leuke dingen met haar dochter Noa te doen.

Reageer op dit bericht