8 moneysavers voor aankomende ouders

Als je zwanger bent neemt je kooplust toe. Ik kocht mij helemaal suf en wilde ALLES hebben. Een tip? Stel van tevoren een realistisch bedrag vast dat jullie uit willen geven voordat de baby er is. De verleiding is groot om vooraf allemaal leuke babykleertjes te kopen, maar probeer niet teveel te kopen (zoals ik). Je geeft onnodig geld uit. Bij mijn volgende zwangerschap ga ik het heel anders aanpakken. Dit zijn tips die ik kreeg van een zwangere vriendin. Handig en goed voor je portemonnee!

#1. Zeg nooit nee tegen tweedehandsspullen
Alle ouders willen een prachtige kamer voor hun kind, maar het is gewoon enorm duur. Als je familie, vrienden of kennissen je tweedehands spullen aanbieden, kun je dat het beste gewoon aanpakken en ze bedanken. Dingen als een babyfoon, een babybad en kleding zijn duur.

#2. Maak gebruik van verkoopsites
Alle tweedehandsspullen die je hebt gekregen en hebt gebruikt of eigenlijk niet nodig hebt, kun je verkopen op tweedehandssites. Zo kun je wat extra zakgeld verdienen en kun je weer nieuwe spullen kopen voor de kleine. 😉

#3. Koop geen nieuw reissysteem
Kinderwagens en autostoelen zijn ontzettend duur. Bij de meeste stoelen is er bijna geen verschil in hoe goed ze zijn. Je kunt dus makkelijk een autostoel kopen van twee jaar geleden. Niemand die het ziet en jij bespaart geld.

#4. Leen van vrienden
Als je vriendinnen of kennissen hebt die onlangs een baby hebben gekregen, kun je misschien vragen of je wat van ze mag lenen. Je baby groeit in het begin zo ontzettend snel, dat het zonde is als je zoveel dure kleding koopt. Helemaal als hij/zij het na twee keer dragen niet meer aan kan. Toch?

#5. Maak een lijst van dingen die je graag wil
Net voordat je bevalt zullen mensen om je heen vragen wat je nog nodig hebt voor de baby. Je kunt het best specifieke antwoorden geven, zodat je niet spullen krijgt waar je niks aan hebt.

#6. Zorg voor een voorraad luiers
Luiers zijn ontzettend duur. Abonneer daarom op verschillende krantjes van supermarkten en vraag je ouders dat ook te doen, zodat je er snel bij bent als de luiers in de aanbieding zijn. Koop luiers in verschillende maten, want de kleine groeit zo snel. TIP: als je teveel luiers in dezelfde maat hebt, kun je ze omruilen voor een maatje groter.

#7. Koop niet alles bij het babygedeelte
Op het moment dat iets de naam ‘Baby’ krijgt, lijkt het alsof de prijs drie keer zo hoog wordt. Je kunt de spullen die je nodig hebt ook gewoon bij een soortgelijke winkel om de hoek kopen, in plaats van in een babywinkel. Dat scheelt weer!

#8. Meld je aan voor gratis box
Ken je de blije doos al? Dit een pakket voor zwangere vrouwen die je gratis kunt aanvragen bij iedere zwangerschap. In dit pakket vind je verschillende items voor jou en je baby. Handig en dus gratis! Meld je hier aan voor de blije doos.

Ken jij nog een bespaartip voor aankomende moeders? Vertel!

(Bron: Good Housekeeping)

Lees ook: ‘Tips & trics voor het vinden van jouw ultieme moederfiets’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht